Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λάδι καρύδας: Το μεγάλο όπλο του ανθρώπου για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης

Μια κουταλιά λάδι καρύδας κάνει θαύματα..

29 Ιουνίου 2022 15:47
Λάδι καρύδας: Το μεγάλο όπλο του ανθρώπου για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι μια ακόμη διατροφική μόδα, υπάρχουν έρευνες που το αποδεικνύουν. Ώρα να βάλετε το λάδι καρύδας στην διατροφή σας!

Δείτε επίσης: Προσοχή: Τι είναι ο ιός κοξάκι και πώς θα προστατεύσετε το παιδί σας από αυτό

Είναι ένα λάδι που έχει ερευνηθεί πολύ για τη διατροφική του αξία.

Τα αποτελέσματα των μελετών έχουν δείξει τα εξής:

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το λάδι καρύδας περιέχει λαυρικό οξύ, το οποίο μειώνει τον μύκητα candida, έναν μύκητας που κατοικεί στο έντερο και καταπολεμά τα καλά βακτήρια. Πολλές ασθένειες σήμερα οφείλονται στην υπερβολική αύξηση των κακών βακτηρίων, των μυκήτων, των ιών και των παρασίτων στο σώμα.

2. Βελτιώνει την ενέργεια και την αντοχή

Το λάδι καρύδας χωνεύεται εύκολα, αλλά προσφέρει αρκετή ενέργεια και αυξάνει το μεταβολισμό. Πολλοί τριαθλητές χρησιμοποιούν λάδι καρύδας ως πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους ή του αγώνα. Φτιάξε ένα energy drink αναμειγνύοντας από μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, 1 κσ μέλι και 1 κσ σπόρους chia και κατανάλωσέ το 30 λεπτά πριν την άσκηση.

3. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το λάδι καρύδας σε βοηθά να κάψεις λίπος, να μειώσεις την όρεξή σου ενώ πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι βοηθά στην απώλεια του κοιλιακού λίπους.

4. Χτίζει μυς

Τα μέτριας αλύσου τριγλυκερίδα που περιέχει το λάδι καρύδας δεν είναι μόνο καλά για το κάψιμο του λίπους, είναι επίσης καλά και για το χτίσιμο της μυικής μάζας. Μάλιστα αυτά τα λιπαρά χρησιμοποιούνται σε προϊόντα και συμπληρώματα που αυξάνουν τη μυική μάζα.

5. Συμβάλλει στην πρόληψη από τη νόσο Alzheimer

Η πέψη των τριγλυκερίδιων μέτριας αλύσου από το συκώτι δημιουργεί κετόνες οι οποίες παρέχουν ενέργεια στον εγκέφαλο χωρίς την ανάγκη της ινσουλίνης για την επεξεργασία της γλυκόζης σε ενέργεια. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος δημιουργεί στην πραγματικότητα τη δική του ινσουλίνη για να επεξεργάζεται τα κύτταρα γλυκόζης. Καθώς ο εγκέφαλος αυτού που νοσεί από Alzheimer έχει χάσει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τη δική του ινσουλίνη, οι κετόνες από το λάδι καρύδας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας για να βοηθήσει τη διαδικασία επισκευής του εγκεφάλου. Επίσης, το λάδι καρύδας προστατεύει τους νευρώνες του εγκεφαλικού φλοιού.

6. Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και την υπέρταση

Λάδι καρύδας: Το μεγάλο όπλο του ανθρώπου για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε φυσικά κορεσμένα λίπη (όχι κορεσμένα από πρωτείνη). Τα κορεσμένα λίπη δεν αυξάνουν μόνο την καλή χοληστερόλη (HDL) αλλά επίσης μετατρέπουν την LDL «κακή» χοληστερόλη σε καλή.

7. Προστατεύει το συκώτι, συμβάλλει στο ουροποιητικό

Το λάδι καρύδας μπορεί να συμβάλλει στο ουροποιητικό και να αποτρέψει από λοιμώξεις των νεφρών αφού τα τριγλυκερίδα μέτριας αλύσου ενεργούν ως φυσικά αντιβιοτικά στο σώμα.

8.Μειώνει την φλεγμονή και τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Ινδική μελέτη απέδειξε ότι τα υψηλά επίπεδα των αντιοξειδωτικών που περιέχει το παρθένο λάδι καρύδας μειώνει τη φλεγμονή και τα συμπτώματα της αρθρίτιδας πιο αποτελεσματικά από ότι η φαρμακευτική αγωγή. Επιπλέον έχει και αναλγητική δράση ενώ είναι και αντιφλεγμονώδες.

9. Βελτιώνει την πέψη

Το λάδι καρύδας βελτιώνει επίσης την πέψη καθώς βοηθά το σώμα να απορροφήσει λιποδιαλυτές βιταμίνες, ασβέστιο και μαγνήσιο.

10. Βελτιώνει δερματικά προβλήματα

Όπως εγκαύματα, έκζεμα, δερματίτιδα και ψωρίαση. Το λάδι καρύδας είναι υπέροχο ως καθαριστικό προσώπου, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό, αλλά επίσης μπορεί να θεραπεύσει πολλές παθήσεις του δέρματος. Τα λιπαρά οξέα που περιέχει μειώνουν τη φλεγμονή εσωτερικά και εξωτερικά και ενυδατώνουν το δέρμα. Έχει πολλά αντιοξειδωτικά που το καθιστούν ιδανικό για την επούλωση του δέρματος ενώ διαθέτει και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

11. Μειώνει πλάκα και περιοδοντίτιδα

Το λάδι καρύδας έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως καθαριστικό στόματος και επουλωτικό στην περιοδοντική νόσο.

12. Προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Το οξειδωτικό στρες και οι ελεύθερες ρίζες είναι οι δύο μεγαλύτερες αιτίες της οστεοπόρωσης. Λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει το λάδι καρύδας συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και αυτό με τη σειρά του μειώνει τον κίδνυνο για οστεοπόρωση. Ένα άλλο από τα καταπληκτικά της οφέλη είναι ότι αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share