Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Θα μείνετε άφωνοι! Αυτό είναι το φρούτο με ανεκτίμητη διατροφική αξία

Το βερίκοκο!

23 Ιουνίου 2022 15:05
Θα μείνετε άφωνοι! Αυτό είναι το φρούτο με ανεκτίμητη διατροφική αξία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρόμοια με τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά αποτελούν ανεκτίμητη αξία στη διατροφική πυραμίδα. Αυτά τα κίτρινα, πορτοκαλί φρούτα, είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες και επομένως θεωρούνται από τους διατροφολόγους, από τα πιο υγιεινά.

Δείτε επίσης: 4 φρούτα γεμάτα γεύση και ελάχιστες θερμίδες

Ο καρπός τους, βοηθά στην πρόληψη παθήσεων όπως η δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα ακόμα και οι δερματικές διαταραχές. Η διατροφολόγος Lovneet Batra μοιράζεται στο firstpost.com, τα οφέλη από την κατανάλωση βερίκοκων, για να παραμείνετε υγιείς

Κάνουν καλό στην όραση

Η έλλειψη της βιταμίνης Α μπορεί να προκαλέσει κακή νυχτερινή και γενικότερα αποδυναμωμένη όραση, ενώ αντιθέτως η επαρκής λήψη της βιταμίνης (στην οποία είναι πλούσιο το βερίκοκο) μπορεί να διατηρήσει την υγεία της όρασής μας (αποτρέποντας την εμφάνιση εκφύλισης της ωχράς κηλίδας ή του καταρράκτη στο μέλλον) ή ακόμη και να τη βελτιώσει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μειώνουν τη χοληστερίνη

Το αρωματικό αυτό φρούτο, είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς, καθώς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει την LDL (κακή) χοληστερόλη κι έτσι μας προστατεύει από μελλοντικό έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.

Το πιο νόστιμο φρούτο με ανεκτίμητη διατροφική αξία!

Βελτιώνουν την επιδερμίδα

Η βήτα-καροτίνη, και πάλι, γνωστή και ως προβιταμίνη Α που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας, είναι σημαντική και για την υγεία του δέρματός μας. Ο λόγος είναι ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση και την ανάπτυξη ιστών, καταπολεμώντας τα εξανθήματα και βελτιώνοντας την υφή του δέρματος. Μάλιστα, από κάποιους ειδικούς συστήνεται η χρήση των φύλλων της βερικοκιάς: πάρτε το χυμό τους και εφαρμόστε τον σε ηλιακά εγκαύματα, στις φαγούρες, τα εκζέματα κ.ο.κ. για να ανακουφιστείτε.

Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα

H κυτταρίνη και η πηκτίνη που συναντάμε στα βερίκοκα αποτελούν ήπιας μορφής καθαρτικά και φέρνουν αποτελέσματα σε όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Η κυτταρίνη, συγκεκριμένα, βοηθάει στην κινητικότητα του εντέρου, ενώ η πηκτίνη απορροφά και κατακρατά νερό, συντελώντας έτσι κι αυτή στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Συμβάλλουν στην πεπτική λειτουργία

Λόγω του ότι παρουσιάζει αλκαλική αντίδραση στο πεπτικό σύστημα, το βερίκοκο μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη πέψη, ενώ εξαιρετικά βοηθητικές είναι και οι φυτικές του ίνες, που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και άλλων πεπτικών διαταραχών. Κάποιοι ειδικοί, μάλιστα, συστήνουν να τρώτε ένα βερίκοκο πριν το φαγητό, για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share