Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φάτε όσα μακαρόνια θέλετε χωρίς να πάρετε κιλό - Το κόλπο βρίσκεται στο...

Κι όμως γίνεται!

22 Ιουνίου 2022 10:59
Φάτε όσα μακαρόνια θέλετε χωρίς να πάρετε κιλό - Το κόλπο βρίσκεται στο...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η στωική φιλοσοφία προτάσσει να αποδεχόμαστε αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Μέσα σε αυτά είναι μερικές από τις πιο μεγάλες αδικίες της ζωής: πως οτιδήποτε πάρα πολύ νόστιμο παχαίνει και, συνήθως, δεν είναι καθόλου υγιεινό.

Τα μακαρόνια, μπορεί να μην είναι ανθυγιιεινή τροφή, αλλά σε καθημερινή βάση ή μεγάλες ποσότητες παχαίνουν. Κι αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο κρίμα γιατί, όπως έχουμε πει, πρόκειται για ένα από τα πιο feelgood, comfort και απολαυστικά φαγητά του σύμπαντος.

Παράλληλα, δείτε 6 έξυπνους τρόπους να το χρησιμοποιήσετ
Όμως ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Να απολαύσουμε τα μακαρόνια χωρίς να δίνουμε δεκάρα για τις θερμίδες τους.

Για να σας πούμε πως γίνεται αυτό, χρειάζεται πρώτα να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα τους. Οποιοσδήποτε απλός υδατάνθρακας -λευκό ψωμί, ρύζι,λευκά μακαρόνια, πατάτες κ.α.- μπορεί να γίνει η αιτία να δούμε τον αριθμό ση ζυγαριά να ανεβαίνει. Αυτό γιατί ο οργανισμός τον μετατρέπει σε γλυκόζη, πράγμα που προκαλεί μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα η οποία, συνήθως, χορταίνει προσωρινά και μας κάνει να θέλουμε να φάμε κι άλλο μετά από λίγο.

μακαρονια-σουρωμα

Παράλληλα, δείτε 6 έξυπνους τρόπους να το χρησιμοποιήσετε

Όμως ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Να απολαύσουμε τα μακαρόνια χωρίς να δίνουμε δεκάρα για τις θερμίδες τους. Για να σας πούμε πως γίνεται αυτό, χρειάζεται πρώτα να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα τους.

Οποιοσδήποτε απλός υδατάνθρακας -λευκό ψωμί, ρύζι, λευκά μακαρόνια, πατάτες κ.α.- μπορεί να γίνει η αιτία να δούμε τον αριθμό στη ζυγαριά να ανεβαίνει. Αυτό γιατί ο οργανισμός τον μετατρέπει σε γλυκόζη, πράγμα που προκαλεί μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα η οποία, συνήθως, χορταίνει προσωρινά και μας κάνει να θέλουμε να φάμε κι άλλο μετά από λίγο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share