Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Μάσκες στην παραλία»: Ποια είναι υποπαραλλαγή που είναι 4 φορές πιο ισχυρή από γρίπη! Τα 8 συμπτώματα

Ποια υποπαραλλαγή της Όμικρον είναι 4 φορές πιο ισχυρή από γρίπη;

22 Ιουνίου 2022 09:36
«Μάσκες στην παραλία»: Ποια είναι υποπαραλλαγή που είναι 4 φορές πιο ισχυρή από γρίπη! Τα 8 συμπτώματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλη Ιουλίου η κορύφωση του 6ου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με Ιταλό καθηγητή.

Ο Ιταλός καθηγητής ιολογίας Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, μιλώντας τη Δευτέρα (20/6) στα μέσα ενημέρωσης της χώρας υπογράμμισε ότι «η υποπαραλλαγή Omicron ΒΑ.5 του κορονοϊού είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από τη συνηθισμένη γρίπη».

Ο Ιταλός καθηγητής πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο επιδημιολογικό κύμα, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του στα τέλη Ιουλίου». Ο Πρελιάσκο υπογράμμισε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες στις παραλίες, όταν υπάρχει συνωστισμός».

O Ιταλός επιστήμονας επιβεβαίωσε ότι χάρη στον εμβολιασμό ο ιός προκαλεί, σε όποιον μολύνεται, σαφώς λιγότερα προβλήματα απ΄ ό,τι στο παρελθόν» αλλά ότι «υπάρχουν ακόμη κάποια περιστατικά πνευμονίας, τα οποία προκαλούν ανησυχία και ο κίνδυνος δεν πρέπει να υποτιμάται».

Οι παραλλαγές 4 και 5 – Οι διαφορές τους

Σύμφωνα με τους ειδικούς τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται στην Ελλάδα οι παραλλαγές 4 και 5 του κορονοϊού και ειδικά στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Ο Ιταλός καθηγητής ιολογίας Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, μιλώντας τη Δευτέρα (20/6) στα μέσα ενημέρωσης της χώρας υπογράμμισε ότι

Σύμφωνα με το TIME, όσοι νόσησαν στο παρελθόν είναι επιρρεπείς σε επαναμόλυνση από την υποπαραλλαγή.

«Και κάθε φορά που μολυνόμαστε, είναι στην καλύτερη περίπτωση μια ταλαιπωρία. Και στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να οδηγήσει σε εξουθενωτικά συμπτώματα», ανέφερε ο επιστήμονας Shishi Luo, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο της long-Covid, ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, είναι κοινός ακόμη και μεταξύ των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί.

Τα 8 συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον

  • Βήχας
  • Καταρροή
  • Κούραση
  • Πονόλαιμος
  • Πονοκέφαλος
  • Μυϊκός πόνος
  • Πυρετός
  • Φτάρνισμα
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share