Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4+1 τροφές που πρέπει να πετάξετε αμέσως - Μπορεί να προκαλέσουν έως και...

Προσοχή!

16 Ιουνίου 2022 23:32
4+1 τροφές που πρέπει να πετάξετε αμέσως - Μπορεί να προκαλέσουν έως και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει με τίποτα να ξαναφάτε; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που προκαλούν δηλητηρίαση. Προσοχή γιατί προκαλούν γρήγορο θάνατο.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα τρόφιμα που πρέπει να μη ξαναφάτε:

Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα:

  • Κουλουράκια
  • κουλούρια
  • κέικ
  • μπισκότα
  • κρουασάν
  • κριτσίνια
  • cookies

Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά, ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Πολλές και 100% κενές θερμίδες, σάκχαρο εκτός ελέγχου, κακό ενεργειακό προφίλ, μικρή ικανότητα κορεσμού. Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά περιοριστείτε τουλάχιστον στις σπιτικές βερσιόν.

Όλα τα κρεατοσκευάσματα/επεξεργασμένα κρέατα που περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη άλατα

Περιλαμβάνουν λουκάνικα και hot dogs, σαλάμια και λοιπά παρόμοια αλλαντικά, bacon,κρέατα σε κονσέρβες (corned beef) και άλλα πολυεπεξεργασμένα κρέατα. Προφανώς είναι αδύνατον ακόμη και να φανταστούμε τι καταναλώνουμε.

Όλες οι μελέτες καταδεικνύουν, ότι όσοι τρώμε αρκετές ανάλογες τροφές αυξάνουμε σημαντικά τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο. Περισσότερες νιτροζαμίνες παράγονται, όταν τα κρέατα επεξεργάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν το κρεατοσκεύασμα καπνισθεί θα σχηματισθούν επιπλέον και καρκινογόνοι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες.

4+1 τροφές που πρέπει να πετάξετε αμέσως - Μπορεί να προκαλέσουν έως και...

Τα ντόνατς

Το μόνο καλό που έχουν τα ντόνατς είναι η τρύπα στη μέση. Τηγανισμένα σε παλιολάδια, αποτελούνται από ζάχαρη, επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι και υδρογονωμένα έλαια. Καμία θρεπτική αξία,100% νεκρές και άφθονες θερμίδες, και ούτε καν ικανότητα κορεσμού.

Oι τηγανιτές πατάτες των ταχυφαγείων

Οι προτηγανισμένες πατάτες των ταχυφαγείων είναι από τις χειρότερες τροφές και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες γιατί καταναλώνονται μαζικά. Οι περισσότεροι σίγουρα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι τρώνε και ότι το φαινομενικά αθώο αυτό φαγητό είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για την πανευρωπαϊκή πρωτιά που έχουν στην παχυσαρκία τα στρουμπουλά ελληνόπουλα.

Έτοιμες σούπες

Έχουν τρομερά ποσά από αλάτι. Μια κονσέρβα δίνει ένα γραμμάριο νατρίου. Επίσης, πολλά τεχνητά συντηρητικά και βελτιωτικά γεύσης όπως το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο γλουταμινικό μονονάτριο. Ο τύπος των πρώτων υλών που χρησιμοποιείται είναι αφυδατωμένος και σχεδόν πάντα υπάρχουν τρανς λιπαρά. Η γεύση τους είναι απόλυτα συνθετική.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share