Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς θα καταλάβετε αν έχει χαλάσει το περσινό σας αντηλιακό

Εμπιστευτείτε την κρίση σας!

15 Ιουνίου 2022 14:27
Πώς θα καταλάβετε αν έχει χαλάσει το περσινό σας αντηλιακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναφέρει πως όλα τα αντηλιακά έχουν διάρκεια ζωής 3 χρόνια από την ημέρα της παραγωγής τους.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν ένα αντηλιακό έχει λήξει; Για να προσδιορίσετε αν το αντηλιακό έχει χαλάσει ή όχι, αναζητήστε την ημερομηνία λήξης που έχει σφραγιστεί στη συσκευασία του.

Δείτε επίσης: «Καμπανάκι» ΕΟΦ πριν την παραλία: Αυτό είναι το γνωστό αντηλιακό που ανακάλεσε άρον-άρον!

Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, τότε μπορείτε να υποθέσετε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για 3η συνεχή χρονιά μετά την ημερομηνία που το αγοράσατε.

Φροντίστε να πετάξετε οποιοδήποτε αχρησιμοποίητο αντηλιακό μετά από αυτή την ημερομηνία, καθώς μπορεί να μην είναι πλέον αποτελεσματικό στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος.

Πώς θα καταλάβετε αν έχει χαλάσει το περσινό σας αντηλιακό

Δεδομένου ότι ορισμένες χώρες δεν απαιτούν την αναγραφή τη ημερομηνίας λήξης στο αντηλιακό, θα μπορούσατε εσείς να γράψετε το μήνα και το έτος που το αγοράσατε με ένα αυτοκόλλητο πάνω στη συσκευασία για να μπορείτε να έχετε τον έλεγχο.

Ωστόσο, αν το αντηλιακό έχει μια περίεργη μυρωδιά ή περίεργη υφή είναι προτιμότερο να μην το χρησιμοποιήσετε.

Επίσης, εμπιστευτείτε την κρίση σας. Για παράδειγμα, αν έχετε αφήσει ένα μπουκάλι αντηλιακό σε ένα ζεστό αυτοκίνητο για ένα χρόνο, πιθανότατα θα έχει αλλοιωθεί.

Πηγή: onmed.gr

Την «πάτησε» - Έβαλε ληγμένο αντηλιακό και έπαθε φριχτά εγκαύματα – Οι οδηγίες για τη σωστή χρήση του

Καλοκαίρι, παραλία και ηλιοθεραπεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Και ενώ γενικά η συγκεκριμένη εποχή μάς καλεί να χαλαρώσουμε από τα πρέπει και τις υποχρεώσεις -έστω κάποιες μέρες- υπάρχουν «πρέπει» που οφείλουμε να μην τα βγάζουμε από τη λίστα μας. Ένα από αυτά είναι το αντηλιακό. Ο ήλιος είναι ευεργετικός, μπορεί όμως να γίνει εχθρός αν δεν προστατευτούμε από την υπεριώδη ακτινοβολία του.

Δείτε επίσης: Πλάκα κάνεις: Πουλάει ιδρώτα από το στήθος της και κερδίζει 5.000 δολάρια τον μήνα

Η Morgan Vacala έπαθε εγκαύματα δευτέρου βαθμού όχι γιατί δεν έβαλε αντηλιακό, ούτε γιατί ξέχασε να το ανανεώσει, αλλά γιατί το αντηλιακό είχε λήξει το 2021. Το βίντεο που ανέβασε στο TikTok έγινε viral με σχεδόν 5 εκατομμύρια views. Οι χρήστες σοκαρίστηκαν με τις εικόνες της νεαρής κοπέλας. Το κούτελό της έχει καεί και βγαίνουν κομμάτια από το δέρμα της, μέχρι την ίασή του που, όπως είπε, έγινε μετά από 2-3 εβδομάδες.

«Μεγάλωσα μέσα σε σκάφη και στην πισίνα. Ποτέ δεν είχα πάθει κάτι παρόμοιο» ανέφερε η Morgan σύμφωνα με τη New York Post. Οι χρήστες του TikTok την ευχαρίστησαν που μοιράστηκε την ιστορία της. «Έσωσες την οικογένειά μου από μαζικά εγκαύματα. Δεύτερη μέρα των διακοπών μας, άνοιξα την τσάντα θαλάσσης και έχουν λήξει όλα» είπε μία γυναίκα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) καλεί τους καταναλωτές να μην κρατάνε αντηλιακό πάνω από τρία χρόνια από την ημέρα που το αγόρασαν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share