Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρέξτε να το δοκιμάσετε τώρα! Μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί μπορεί να...

Το γνωρίζατε;

6 Ιουνίου 2022 10:54
Τρέξτε να το δοκιμάσετε τώρα! Μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί μπορεί να...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο υγιεινό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έλαιο.

Δεν προορίζεται μόνο για το μαγείρεμα, μπορεί να καταναλωθεί και ωμό παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερα οφέλη στην υγεία.

Παράλληλα, δείτε πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από λάδι.

Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία αποτελούν την καλύτερη πηγή λιπαρών.

Λόγω της ελάχιστης επεξεργασίας που υφίσταται, είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι πολύτιμα για την υγεία.

Δείτε πώς ωφελείτε τον οργανισμό σας αν τρώτε κάθε πρωί μια κουταλιά ελαιόλαδο:

Λαδερά φαγητά χωρίς λάδι; Κι όμως υπάρχει λύση!

Είναι το συστατικό εκείνο που δίνει χαρακτήρα στο πιάτο, αλλά μπορείς να το γλιτώσεις χωρίς καμία θυσία στη γεύση.

Τα λαδερά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής κουζίνας. Ο συνδυασμός ελαιόλαδου και λαχανικών είναι τόσο αρχαίος όσο και η ελληνική γλώσσα και μην ξεχνάμε πως είναι και από τους πιο υγιεινούς, ως κομμάτι μιας ευρύτερης μεσογειακής διατροφής. Δυστυχώς σε πολλές εκτελέσεις τους τα λαδερά βγαίνουν πολύ βαριά για το στομάχι, ειδικά οι συνταγές που έχουν κληρονομηθεί από κάποια γιαγιά.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να πετάξεις το λάδι μετά το τηγάνισμα

Επίσης για αρκετούς που κάνουν διατροφή το λάδι, παρά το ότι είναι ίσως η καλύτερη μορφή λίπους, επιτρέπεται σε ελάχιστες ποσότητες. Υπάρχει άραγε τρόπος να γίνουν τα λαδερά πιο ελαφριά και υγιεινά χωρίς να καταλήξουν νερόβραστα λαχανικά;

Ναι, και το κόλπο είναι πολύ απλό χωρίς να αλλάξεις την υπόλοιπη συνταγή. Στο αρχικό σοτάρισμα αντικατέστησε το λάδι με ζεστό νερό. Ξεκίνα με μια κατσαρόλα με ελάχιστο ζεστό νερό, περίπου ένα εκατοστό, και «σόταρε» έτσι τα κρεμμύδια. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν μπορείς να προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά όπως την ντομάτα και τα υπόλοιπα λαχανικά, ή να συνεχίσεις τη συνταγή σου όπως την έκανες.

Όταν τα λαχανικά έχουν μαγειρευτεί επαρκώς και είναι σχεδόν έτοιμα, κλείσε το μάτι και πρόσθεσε ωμό ελαιόλαδο. Ανάλογα με τις προτιμήσεις και της ανάγκες σου, βάλε και την ανάλογη ποσότητα. Ανακάτεψε ελαφρά και άσε το φαγητό να «δέσει» με τη θερμότητα που έχει το κλειστό μάτι για 10 λεπτά περίπου. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείς λιγότερο λάδι για να δέσει το φαγητό.

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα λιγότερο λάδι με το εξής κόλπο: Παρέλειψε το στάδιο με την προσθήκη λαδιού λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος και βάλε ελάχιστο ωμό λάδι σε κάθε πιάτο ξεχωριστά στο σερβίρισμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share