Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

5+1 λόγοι για να τρώτε συχνά φράουλες - Για τον δεύτερο λόγο δεν είχαμε ιδέα

Σημαντικά οφέλη!

27 Μαΐου 2022 14:13
5+1 λόγοι για να τρώτε συχνά φράουλες - Για τον δεύτερο λόγο δεν είχαμε ιδέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός από το υπέροχο χρώμα τους οι φράουλες αποτγελούν ένα υπερ όπλο υγείας αφούέχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες όπως B1, B2, B3, B6, A, K και βιταμίνη E. Μάθετε ποια είναι τα οφέλη για την υγεία. Με την ευκαιρία, δείτε την απόλυτη δίαιτα του καλοκαιριού με βάση τη φράουλα.

  • Σύμμαχο της καρδιάς

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή στοιχεία τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων.

  • Για καλή μνήμη

Ένα από το βασικό συστατικό τους είναι η φισετίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύτιμος σύμμαχος της καλής εγκεφαλικής λειτουργίας.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα απέδειξε ότι όσοι καταναλώνουν φράουλες έχουν μειωμένες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια.

5+1 λόγοι για να τρώτε συχνά φράουλες - Για τον δεύτερο λόγο δεν είχαμε ιδέα

  • Θωρακίζουν το ανοσοποιητικό

Οι φράουλες περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνη C, η οποία θωρακίζει το ανοσοποιητικό και προστατεύει τον οργανισμό από τις ιώσεις και άλλους ιούς.

  • Λαμπερό δέρμα

Επίσης τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C, που περιέχουν οι φράουλες έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και σβήνουν τις ρυτίδες από το δέρμα.

  • Γερά οστά

Οι φράουλες δυναμώνουν τα οστά αφού είναι πλούσιες σε κάλιο και άλλα μεταλλικά στοιχεία.

  • Είναι ιδανικές για δίαιτα

Οι φράουλες αποτελούν ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για όσους κάνουν δίαιτα αφού δεν έχουν πολλές θερμίδες ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχουν, διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share