Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το κόλπο με τη πατάτα για να μην ξεφλουδίσει το δερμα σας από τον ήλιο

Πλήρης αναζωογόνηση

27 Μαΐου 2022 13:22
Το κόλπο με τη πατάτα για να μην ξεφλουδίσει το δερμα σας από τον ήλιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξεφλούδισμα σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτο, ειδικά αν έχετε καεί πολύ από τον ήλιο. Ωστόσο εμείς σας έχουμε μερικά πολύ έξυπνα tips για να το αποφύγετε σε μεγάλο βαθμό. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να μειώσετε το έγκαυμα από το κάψιμο σε 20'.

Απολέπιση και Ενυδάτωση

Αυτά τα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά αν θέλετε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το ξεφλούδισμα. Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα αλλά όχι συχνότερα γιατί το πολύ τρίψιμο θα ξεθωριάσει το μαύρισμά σας. Αν ωστόσο αγαπάτε την απολέπιση μπορείτε να την κάνετε και πιο τακτικά αλλά με ένα πιο μαλακό σφουγγάρι και χωρίς διαρκές τρίψιμο. Το scrub με λάδι βοηθάει πολύ στο να προστατέψετε το δέρμα σας από το ξεφλούδισμα.

Για ενυδάτωση βάλτε αμυγδαλέλαιο πρωί και βράδυ μετά το ντους. Μπορείτε να βρείτε αμυγδαλέλαιο στα φαρμακεία (δεν κοστίζει πάνω από 5 ευρώ) και αποτελεί την τέλεια ενυδάτωση γιατί σφραγίζει την υγρασία του σώματος και είναι πολύ ελαφρύ για το δέρμα, ειδικά τις μέρες που έχετε καεί και δεν θέλετε βαριά προϊόντα για το σώμα σας.

Νερό

Το σώμα χρειάζεται πολύ καλή ενυδάτωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά όταν έρχεστε σε καθημερινή επαφή με ήλιο. Η επάλειψη με μια κρέμα ή λίγο αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει το δέρμα αλλά ο οργανισμός για να ενυδατωθεί σωστά χρειάζεται πολύ νερό. Φροντίστε ειδικά τις πρώτες μέρες μετά το κάψιμο, να πίνετε πάρα πολύ νερό για να αποτρέψετε την αφυδάτωση του οργανισμού σας αλλά και το ξεφλούδισμα.

Το κόλπο με τη πατάτα για να μην ξεφλουδίσει το δερμα σας από τον ήλιο

Αντηλιακό

Το αντηλιακό θα έπρεπε να αποτελεί είδη μέρος της καθημερινότητάς σας, αλλά ακόμα και αν δεν το έχετε συνηθίσει θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αλλάξετε αυτή την κακή συνήθεια.

Αγνοώντας το αντηλιακό όταν το δέρμα σας είναι ήδη καμένο, αυξάνετε κατά πολύ τις πιθανότητες να ξεφλουδίσετε αλλά και αν καείτε ακόμα περισσότερο.

Φάτε πατάτα

Οι πατάτες περιέχουν ένζυμα που βοηθάνε πολύ τον οργανισμό αλλά και το δέρμα σας όταν έχει καεί. Οι ωμές πατάτες βελτιώνουν την όψη του καμένου δέρματος αλλά και τον πόνο. Φάτε μια ωμή πατάτα και γρήγορα θα νιώσετε καλύτερα. Εναλλακτικά, αν δεν μπορείτε να φάτε ωμή πατάτα (ποιος μπορεί;!), φτιάξτε το εξής εκπληκτικό μείγμα για τις περιοχές που έχετε καεί και φοβάστε ότι θα ξεφλουδίσουν.

Τι θα χρειαστείτε

Για το θαυματουργό αυτό μείγμα θα χρειαστείτε 2 μεσαίες πατάτες μαζί με τη φλούδα, ένα μίξερ και βαμβάκι ή γάζα.

  • Βάλτε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα στο μίξερ μέχρι να λιώσουν εντελώς.
  • Προσθέστε λίγο νερό για να γίνει το μείγμα ελαφρώς υγρό.
  • Βάλτε λίγη ποσότητα από το μείγμα πάνω στο κάψιμο χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή γάζα και στερεώστε το στο σημείο με λίγη αυτοκόλλητη ταινία. Ο χυμός που θα βγει από την πατάτα θα ανακουφίσει το δέρμα σας και θα βοηθήσει στο να μην ξεφλουδίσετε.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share