Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Τελικά είναι θεραπευτικές; Πώς οι τηγανητές πατάτες μειώνουν το στρες στον άνθρωπο!

Δεν το γνώριζε κανείς

20 Μαΐου 2022 20:56
Τελικά είναι θεραπευτικές; Πώς οι τηγανητές πατάτες μειώνουν το στρες στον άνθρωπο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηγανιτές πατάτες: Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά, ωστόσο οι τηγανιτές πατάτες “θεραπεύουν” κάτι που έχουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητα.

Δεν είναι άλλο από το στρες. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με αρουραίους, τους οποίους είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνιζε υπερνατριαιμία, ενώ η δεύτερη είχε φυσιολογικά επίπεδα νατρίου.

Οι ερευνητές στη συνέχεια εξέθεσαν και τις δύο ομάδες σε στρεσογόνες καταστάσεις. Η πρώτη ομάδα που είχε υψηλά επίπεδα αλατιού παρουσίαζε μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες. Παράλληλα δείτε και γιατί οι τηγανητές πατάτες είναι πιο υγιεινές από την σαλάτα, τι αναφέρουν οι ειδικοί.

Τηγανιτές πατάτες: Το αλάτι μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες

τηγανιτεσ-πατατεσ

Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αλάτι το οποίο περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στις τηγανιτές πατάτες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες.

Κάθε φορά λοιπόν που τρώμε φαγητά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηγανητές πατάτες, θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες. Βέβαια κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και υπέρταση.

Πατάτες φούρνου: Το μυστικό των σεφ για να τις φτιάξετε πιο νόστιμες

Το Athensmagazine.gr θα σας αποκαλύψει μικρά μυστικά για να κάνετε τις πατάτες φούρνου ακόμα πιο νόστιμες. Ποια είναι λοιπόν, αυτά τα μυστικά;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σεφ, για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα, δηλαδή 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στη μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δε σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως, καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δε σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπίρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση! Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή με πατάτες και λαχανικά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share