Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις όταν κάνεις μπάνιο

Δώστε βάση!

20 Μαΐου 2022 14:00
Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις όταν κάνεις μπάνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να διώξει από πάνω του την κούραση και το άγχος.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μπορεί να μην τα ήξερες, αλλά απαγορεύεται να τα κάνεις στο μπάνιο.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα 2 πάμφθηνα υλικά για ένα αστραφτερό μπάνιο.

Τα 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις όταν κάνεις μπάνιο

Καυτό νερό

Όταν κάνεις μπάνιο με καυτό νερό, αυτό αφαιρεί πολλά φυσικά έλαια από το δέρμα σου. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μένει πιο αφυδατωμένο, αφού του έχεις μειώσει του έχεις αφαιρέσει μέρος της ενυδάτωσής του.

Πολύ ώρα

Άλλο ένα πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην ενυδάτωση του δέρματος είναι το να μένεις για πολύ ώρα κάτω από το νερό. Ο χρόνος που ενδείκνυται είναι γύρω στα 8 λεπτά -όσο απολαυστικό κι αν είναι με το κρύο που κάνει μακριά από αυτό.

Σαμπουάν και ημι-βρεγμένα μαλλιά

Πριν τοποθετήσεις το σαμπουάν στο κεφάλι σου κι αρχίσεις να κάνεις μασάζ, βεβαιώσου ότι τα μαλλιά είναι καλά βρεγμένα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρησιμοποιήσεις πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που κανονικά θα χρειαζόσουν γιατί το προϊόν δε θα μπορεί να γλιστρήσει σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού.

Λούφα μπάνιου

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν λούφα στο μπάνιο, τότε προσπάθησε να μην το παρακάνεις. Πράγματι, μπορεί να είναι ιδανική για απολέπιση, όμως, παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει και μεγάλη εστία μικροβίων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share