Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022

Προσοχή: 13+1 τρόφιμα «θάνατος» στο ψυγείο σας - Βγάλτε τα αμέσως έξω

Δώστε βάση!

18 Μαΐου 2022 18:36
Προσοχή: 13+1 τρόφιμα «θάνατος» στο ψυγείο σας - Βγάλτε τα αμέσως έξω
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βάζετε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο, γιατί νομίζετε πως θα διατηρηθούν περισσότερο; Κάνετε λάθος. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει 14 τρόφιμα που πρέπει να μένουν εκτός. Επίσης, μεγάλη προσοχή στα 5+1 τρόφιμα που έχουν φουλ λιπαρά και προκαλούν κακό στην υγεία

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν το συγκεκριμένο λάθος, δηλαδή να φορτώνουν το ψυγείο τους με όλα τα ψώνια τους, αλλά δεν ξέρουν, ότι έτσι σκοτώνουν την γεύση πολλών τροφίμων. Γι αυτό, αν τα παρακάτω τρόφιμα είναι στο ψυγείο σας, πετάξτε τα.

Διαβάστε αναλυτικά:

 1. Αρτοποιήματα: Τα αρτοποιήματα στο ψυγείο έχουν την τάση να μπαγιατεύουν. Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου για να παραμείνουν φρέσκα.
 2. Πατάτες: Στις πατάτες δεν αρέσει το κρύο, γιατί μετατρέπει τα άμυλα σε σάκχαρα και χαλάει την γεύση τους.
 3. Ντομάτες: Γίνονται πολύ μαλακές και καταστρέφεται η φυσική τους γεύση.
 4. Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια χάνουν την γεύση τους όταν τα βάζουμε στο ψυγείο.
 5. Φρούτα με σκληρά κουκούτσια (ροδάκινα, δαμάσκηνα, κλπ.): Χρειάζονται αέρα και ήλιο, όπως τα φυτά. Βάλτε τα σε σημείο που να τα χτυπά ο ήλιος για να ωριμάσουν και να γίνουν γλυκά και ζουμερά.
 6. Ολόκληρα πεπόνια: Τα πεπόνια στο ψυγείο χάνουν τα αντιοξειδωτικά τους, τα οποία είναι τα σημαντικότερα συστατικά τους.
 7. Μήλα: Διατηρήστε τα μήλα έξω από το ψυγείο, ώστε να είναι τραγανά και γευστικά.
 8. Σκόρδο: Το σκόρδο χάνει την γεύση του στο ψυγείο. Αφήστε που ολόκληρο το ψυγείο σας θα μυρίζει σκόρδο.
 9. Αλεσμένος καφές: Παρ’όλο που είναι καλό να διατηρείτε τους κόκκους καφέ κρύους, δεν πρέπει να τους βάζετε στο ψυγείο, γιατί δημιουργείται υγρασία και έτσι χαλάνε και χάνουν την γεύση τους. Προτιμήστε ένα αεροστεγές δοχείο.

13+1 τρόφιμα «θάνατος» στο ψυγείο σας

 1. Καυτερές σος: Το κρύο κάνει τις καυτερές σος να χάνουν την γεύση τους. Επίσης, αλλάζει το ιξώδες τους κι έτσι βγαίνουν από το μπουκάλι πιο δύσκολα.
 2. Μέλι: Το μέλι στο ψυγείο ζαχαρώνει και σκληραίνει. Βάλτε το σε ένα ντουλάπι για να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.
 3. Μπαχαρικά: Το κρύο θα σκοτώσει την γεύση τους, που είναι και η πραγματική αξία τους.
 4. Λάδια: Τα λάδια στο ψυγείο γίνονται πιο σκληρά και χάνουν την απαλότητα σας. Μόνο τo καρυδέλαιο πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο.
 5. Βασιλικός: Πολλοί βάζουν τον βασιλικό στο ψυγείο, πιστεύοντας, ότι έτσι θα διατηρήσει την γεύση του. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. Το κρύο σκοτώνει την γεύση. Για περισσότερη φρεσκάδα, διατηρήστε τον βασιλικό μέσα σε νερό και αλλάζετε τον κάθε 3 μέρες.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share