Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας: Μικρά μυστικά για τη διατροφή της νέας μητέρας για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μοναδικού και απαιτητικού της ρόλου

6 Μαΐου 2022 11:15
Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας: Μικρά μυστικά για τη διατροφή της νέας μητέρας για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μοναδικού και απαιτητικού της ρόλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ημέρα της μητέρας, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες που μας έφεραν στη ζωή, μια αφορμή να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας σε εκείνες που βρίσκονται δίπλα μας σε κάθε μας βήμα με ανιδιοτελή αγάπη, κυριολεκτικά από την στιγμή που αντικρύζουμε για πρώτη φορά τον κόσμο.

Οι πρώτες αναφορές στη Γιορτή της Μητέρας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα, με τη Ρέα να λατρεύεται σαν η "Μητέρα των Θεών", καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε τα παιδιά της με τοκετό και τα ανέθρεψε με μητρικό γάλα.

Η γιορτή της μητέρας είναι μια ωδή στο όμορφο ταξίδι της μητρότητας, ένα ταξίδι μοναδικό και ταυτόχρονα διαφορετικό για τη νέα μητέρα και η στιγμή που αλλάζει η κάθε γυναίκα από το «εγώ» στο «εμείς» καθώς καλείται να καλύψει τις ανάγκες του εμβρύου κατά την κύηση και του βρέφους κατά τον θηλασμό. Τα θρεπτικά συστατικά που θα λάβει ιδιαίτερα το έμβρυο καθώς επίσης και το βρέφος μέσα από την διατροφή της μητέρας του, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξή του.

Καίριας σημασίας για την καλύτερη έναρξη και την ομαλότερη εξέλιξη την εγκυμοσύνης είναι και η διατροφική κατάσταση της μέλλουσας μητέρας τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη σύλληψη, γιατί τους δύο πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σχηματίζονται τα όργανα του εμβρύου.

Στην εγκυμοσύνη οι ενεργειακές ανάγκες της εγκύου (που καλύπτονται από τα μακροθρεπτικά συστατικά) είναι μόνο κατά περίπου 10% αυξημένες, ενώ οι ανάγκες σε βιταμίνες και μέταλλα (μικροθρεπτικά συστατικά) αυξάνονται σημαντικά.

Κατά το θηλασμό οι ανάγκες συμπλήρωσης της διατροφής της μητέρας αυξάνονται ακόμα περισσότερο συγκριτικά με την περίοδο της εγκυμοσύνης τόσο για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της ίδιας, όσο και για την ενίσχυση των θρεπτικών συστατικών του μητρικού γάλακτος.

Η κατάλληλα προσαρμοσμένη διατροφή στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιόδου είναι απαραίτητη, αλλά όχι πάντα επαρκής. Στην πράξη, η κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών αποκλειστικά και μόνο από τη σωστή διατροφή, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται ατέλειες οι οποίες επιβαρύνουν τον οργανισμό της μητέρας και μπορεί να στερήσουν από το μωρό της πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται από την επιστημονική κοινότητα η λήψη ειδικών πολυβιταμινούχων σκευασμάτων τα οποία διαθέτουν κατάλληλη σύνθεση, ιδανική για την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών κάθε περιόδου.

Τα σκευάσματα της οικογένειας Iofolen (Iofolen Preconception, Iofolen, Iofolen Twin & Iofolen Lactancia) είναι εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής σχεδιασμένα για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών της μητέρας και του μωρού της το

διάστημα πριν τη σύλληψη, κατά την κύηση και τη γαλουχία και η σύνθεσή τους είναι εναρμονισμένη με τις τρέχουσες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας: Μικρά μυστικά για τη διατροφή της νέας μητέρας για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μοναδικού και απαιτητικού της ρόλου

Iofolen Preconception

Εξιδικευμένη σύνθεση για την περίοδο πριν τη σύλληψη. Περιέχει Φυλλικό οξύ & Βιταμίνη Β12, Ιώδιο, Βιταμίνη D και Ψευδάργυρο, ώστε να θωρακίσει τον οργανισμό της μέλλουσας μητέρας με επαρκείς ποσότητες συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών τόσο πριν, όσο και κατά τα πρώτα στάδια της επερχόμενης κύησης. Μειώνει κατ’ αυτό το τρόπο τον κίνδυνο εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο (όπως οι δυσπλασίες νευρικού σωλήνα) και διαταραχών όπως το χαμηλό βάρος γέννησης & το άσθμα. Επίσης προστατεύει και την έγκυο από διαταραχές όπως προεκλαμψία και διαβήτη κύησης, συντελώντας στην καλή έκβαση της εγκυμοσύνης και στην γέννηση ενός υγειούς τελειόμηνου βρέφους.

Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας: Μικρά μυστικά για τη διατροφή της νέας μητέρας για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μοναδικού και απαιτητικού της ρόλου

Iofolen

απαραίτητος σύμμαχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Περιέχει, μεταξύ άλλων, Ω3 λιπαρά οξέα, Ιώδιο, Βιταμίνη D & Φυλλικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην εμβρυϊκή αύξηση και ανάπτυξη, στην καλύτερη έκβαση της κύησης και στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας της μητέρας. Τα οφέλη αφορούν τόσο τη μητέρα όσο και το βρέφος (πρόληψη νόσων που συνδέονται με την κύηση, χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών κατά τον τοκετό, υγιής ανάπτυξη και γέννηση ενός υγιούς, τελειόμηνου βρέφους). Το Iofolen Twin αντίστοιχα, είναι προσαρμοσμένο στις αυξημένες ανάγκες των πολύδυμων κυήσεων.

Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας: Μικρά μυστικά για τη διατροφή της νέας μητέρας για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μοναδικού και απαιτητικού της ρόλου

Iofolen Lactancia

Ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του θηλασμού. Περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως Ασβέστιο, Βιταμίνη Α, Βιταμίνες C & E, Ταυρίνη & Βιταμίνες του συμπλέγματος Β τα οποία συντελούν στην ανάπτυξη των οστών, των οφθαλμών και του εγκεφάλου του μωρού, ενισχύοντας την ικανότητα μάθησης. Παράλληλα, αυξάνουν τις συγκεντρώσεις σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες.

Σε κάθε γυναίκα που ξεκινά σήμερα αυτό το απαιτητικό και συνάμα όμορφο ταξίδι της μητρότητας αλλά και σε κάθε γυναίκα που βιώνει καθημερινά αυτή την τόσο ιδιαίτερη εμπειρία, ευχόμαστε Χρόνια πολλά!

Σχετικά με την ITF Hellas Α.Ε.

Η ITF Hellas Α.Ε - θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO - από την ίδρυση της, το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο Όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή. Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωση της στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας.

Η διαρκής έρευνα, καινοτομία και οι σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό portfolio για την ITALFARMACO που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για αρκετούς τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share