Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για κατάλευκα δόντια χωρίς να πάτε στον οδοντίατρο

Ήρθε το κόλπο που θα σας σώσει

27 Απριλίου 2022 11:14
Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για κατάλευκα δόντια χωρίς να πάτε στον οδοντίατρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμογελάτε συχνά; Μήπως αποφεύγετε να το κάνετε επειδή νιώθετε άσχημα για τα δόντια σας; Μήπως έχετε παρατηρήσει πως κάθε φορά που γελάτε βάζετε το χέρι μπροστά από το στόμα σας; Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι «Ναι» τότε συνεχίστε το διάβασμα. Με τη παρακάτω συνταγή θα βελτιώσετε κατά πολύ την εικόνα των δοντιών σας. Παράλληλα, δείτε το κόλπο με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι για τα δόντια.

  • Μηλόξιδο και μαγειρική σόδα

Βάλτε σε ένα μπολάκι 1 κ.γ. μαγειρική σόδα και ρίξτε λίγο μηλόξιδο. Ανακατέψτε και με την πάστα που δημιουργήθηκε πλύντε τα δόντια σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα. Μην το παρακάνετε γιατί το μείγμα μπορεί να καταστρέψει τον σμάλτο των δοντιών σας αν το χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για κατάλευκα δόντια χωρίς να πάτε στον οδοντίατρο

Μέχρι σήμερα το κάνατε λάθος: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να ξεφλουδίζετε τα αυγά

Τα βραστά αυγά είναι θρεπτικά και είναι ένα ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρα. Ενώ όμως είναι εύκολη η προετοιμασία, απλά βράστε τα για 9-12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του αυγού, το ξεφλούδισμα είναι μια διαφορετική διαδικασία. Μπορεί να χρειαστεί αρκετά λεπτά να καθαρίσετε ένα αυγό, αλλά με αυτό το απλό κόλπο, θα το κάνετε στη στιγμή!

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 6 φανταστικές φυσικές θεραπείες με τσόφλια αυγού.

Απλά προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο κατσαρολάκι που βράζει το αυγό, θα σας γλιτώσει από το ενοχλητικό ξεφλούδισμα του αυγού!

Το μυστικό προτείνει μια αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή, που ισχυρίζονται ότι μετά από έρευνα, βρήκαν ότι τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί το τσόφλι, καθώς το ασπράδι όταν βράζει προσκολλάται στο τσόφλι.

Αλλά αν το αυγό μένει στο ψυγείο για αρκετές μέρες, τα επίπεδα του pH του ασπραδιού αυξάνονται, κάνοντας το πιο αλκαλικό, και έτσι είναι πιο εύκολο να ξεφλουδιστεί.

Για να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία, η μαγειρική σόδα αυξάνει τα αλκαλικά επίπεδα του ασπραδιού.

Αλλά κάποιοι προειδοποιούν ότι με την μαγειρική σόδα, ενισχύεται η γεύση του θείου του αυγού, κάνοντας το να έχει γεύση “αυγουλίλας”.

Στην τηλεοπτική εκπομπή δοκίμασαν στην πράξη το κόλπο, και το τσόφλι αφαιρέθηκε πιο εύκολα ολόκληρο, παρά σε μικρά κομματάκια.

Δείτε το βίντεο

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share