Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τελείωσε το αφρόλουτρο; Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αν χρησιμοποιήσετε σαμπουάν

Δεν είχαμε ιδέα!

19 Απριλίου 2022 14:16
Τελείωσε το αφρόλουτρο; Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αν χρησιμοποιήσετε σαμπουάν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αλήθεια είναι ότι τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα έχουν πολλές ομοιότητες ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά είτε το ένα είτε το άλλο. Στην πραγματικότητα, όταν πρωτοβγήκαν τα αφρόλουτρα για το σώμα δεν ήταν καθόλου παράξενο μια εταιρία να έχει ακριβώς την ίδια φόρμουλα με το σαμπουάν για τα μαλλιά, βάζοντας τα απλά σε διαφορετική συσκευασία.

Δείτε επίσης: Μεγάλη προσοχή! Αυτές είναι οι τοξικές ουσίες στο σαμπουάν που σας βάζουν σε κίνδυνο

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

Νερό και απολυμαντικό. Τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα σχεδιάστηκαν για να καθαρίζουν, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελούνται κυρίως από νερό και καθαριστικό. Σχεδόν όλα τα αφρόλουτρα περιέχουν Sodium Laureth Sulfate, ένα απολυμαντικό το οποίο το χρησιμοποιούν και πολλά σαμπουάν.

σαμπουάν μαλλιά κομμωτήριο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Άρωμα και χρώμα. Καμία διαφορά εδώ. Σαμπουάν και αφρόλουτρα χρησιμοποιούν τα ίδια συστατικά ώστε να κάνουν το προϊόν να μυρίζει ωραία και να δείχνει όμορφο.

Συστατικά Conditioning. Δεδομένου ότι τα απολυμαντικά μπορεί να είναι λίγο σκληρά, προστίθενται συστατικά για να βελτιώσουν την αίσθηση των μαλλιών και του δέρματος μετά το μπάνιο. Συχνά τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν χρησιμοποιούν ίδιου τύπου συστατικά.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Τα αφρόλουτρα χρησιμοποιούν λιγότερο σκληρά απολυμαντικά. Καθώς το δέρμα είναι γενικά πιο ευαίσθητο από τα μαλλιά, η φόρμουλα για τα αφρόλουτρα φτιάχνεται με ελαφρώς λιγότερη ποσότητα απολυμαντικού και επίσης λιγότερο σκληρά απολυμαντικά. Τα φθηνά σαμπουάν χρησιμοποιούν SLS ή ALS τα οποία είναι εξαιρετικά καθαριστικά αλλά μπορεί να ξεράνουν την επιδερμίδα.

Διαφορετικά συστατικά conditioning. Μερικά από τα συστατικά για το conditioning των μαλλιών μπορούν κάλλιστα να παρέχουν και ωραία αίσθηση στην επιδερμίδα. Ωστόσο, πολλά από αυτά δεν είναι τόσο κατάλληλα για την επιδερμίδα και αυτή είναι συχνά η βασική διαφορά μεταξύ των σαμπουάν και αφρόλουτρων.

Τα σαμπουάν καθαρίζουν όπως ακριβώς κάνουν και τα αφρόλουτρα. Γενικά είναι προς το συμφέρον σας να χρησιμοποιείτε και τα δυο. Αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο δεν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν για να καθαρίσετε όλο σας το σώμα. Για το καθημερινό σας ντους, δεν υπάρχει ανάγκη για ένα ξεχωριστό αφρόλουτρο.

Και η αντίστροφη ερώτηση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω αφρόλουτρο για το σώμα στα μαλλιά;

Όπως προαναφέραμε η σύσταση του αφρόλουτρου με του σαμπουάν είναι παρόμοια· αν το επιθυμείτε, μπορείτε κάλλιστα να βάλετε αφρόλουτρο στα μαλλιά σας.

Ένα αφρόλουτρο μπορεί να καθαρίσει τα μαλλιά σας σχεδόν το ίδιο καλά με ένα σαμπουάν. Σας παρέχει ακόμα και μια μικρή ποσότητα conditioning. Μην το χρησιμοποιήσετε αν ψάχνεται για βαθύ καθαρισμό αλλά για το καθημερινό σας ντους είναι μια χαρά.

πηγή κεντρικής εικόνας: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share