Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κίτρινα δόντια; Όχι πιά - Έτσι θα τα κάνετε και πάλι λευκά με μαγειρική σόδα

Θα το λατρέψετε!

7 Απριλίου 2022 09:25
Κίτρινα δόντια; Όχι πιά - Έτσι θα τα κάνετε και πάλι λευκά με μαγειρική σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το χαμόγελο σου είναι ο καθρέπτης σου και η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, γι' αυτό ... για να έχεις ένα λαμπερό χαμόγελο με λευκά δόντια θα πρέπει να λάβεις δραστικά μέτρα. Παράλληλα, δείτε εδώ πως θα απαλλαγείτε από την πέτρα.

Η κακή στοματική υγιεινή, η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών, καφέ, τσάι και το κάπνισμα, έχουν σαν αποτέλεσμα τα δόντια να αποχρωματίζονται και να χάνουν σταδιακά το λευκό τους χρώμα. Τι μπορείς λοιπόν να επιλέξεις σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις τα δόντια σου λευκά;

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και την οδοντόκρεμα

Είναι ίσως και το πιο εύκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στην οδοντόκρεμά όταν πλένετε τα δόντια σας και να τα βουρτσίσετε κανονικά. Για να δείτε αποτελέσματα, χρειάζεται φυσικά συνέπεια, επομένως μην αρκεστείτε μόνο στην μία φορά.

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και το νερό

Σε ένα μικρό ποτήρι βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες νερό. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει μία πάστα και στη συνέχεια απλώστε την στα δόντια σας με το δάχτυλό σας. Αφήστε την πάστα να δράσει για δύο με τρία λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.

Κίτρινα δόντια; Όχι πιά - Έτσι θα τα κάνετε και πάλι λευκά με μαγειρική σόδα

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και το λεμόνι

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ το οποίο επίσης αποτελεί ένα φυσικό λευκαντικό. Σε ένα ποτήρι ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Και σε αυτήν την περίπτωση, στόχος είναι να δημιουργήσετε μία πάστα. Βάλτε την πάστα στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια σας για μερικά δευτερόλεπτα.

Προσοχή: Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την μαγειρική σόδα στην στοματική σας υγιεινή, μην την αφήνετε να δράσει για περισσότερο από δύο λεπτά καθώς ενδέχεται να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών.

Η λάθος χρήση της μαγειρικής σόδας στα δόντια, μπορεί να προκαλέσει και φλεγμονή στα ούλα. Εάν έχετε κάποιο σύμπτωμα φλεγμονής, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για μερικές μέρες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share