Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξηρή επιδερμίδα; Φτιάξτε αυτή την θαυματουργή κρέμα με μπανάνα και 1 ακόμα υλικό

Θα λάμψετε!

6 Απριλίου 2022 21:47
Ξηρή επιδερμίδα; Φτιάξτε αυτή την θαυματουργή κρέμα με μπανάνα και 1 ακόμα υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνεις συνταγές για μάσκα προσώπου με μπανάνα; Είσαι στο κατάλληλο κείμενο! Ένα από τα πιο safe υλικά από την κουζίνα σου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τη δική σου face mask είναι η πεντανόστιμη και αρωματική μπανάνα.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις μπανάνα;

Η μπανάνα εκτός από εξαιρετικά αρωματική, είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη B6, ενώ παράλληλα περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου. Λόγω της μεγάλης ποσότητας των αντιοξειδωτικών και του μαγγανίου που περιέχει προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση. Τέλος, είναι εξαιρετικά ενυδατική, καθώς περιέχει περίπου 75% νερό. Παράλληλα, δείτε το απολαυστικό γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα.

Ξηρή επιδερμίδα; Φτιάξτε αυτή την θαυματουργή κρέμα με μπανάνα και 1 ακόμα υλικό

Μάσκα προσώπου με μπανάνα και μέλι

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 μέτρια μπανάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Γιατί μέλι;

Το μέλι χάρη στα φυσικά ενυδατικά και μαλακτικά στοιχεία που περιέχει, μπορεί να αντιμετωπίσει την ξηρότητα και να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και απαλότητα στο δέρμα. Επιπλέον, χάρη στην αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή του δράση του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού και να περιορίσει την εμφάνιση της ακμής.

Διαδικασία:

Πολτοποίησε τη μπανάνα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή το μίξερ. Στη συνέχεια πρόσθεσε το μέλι και ανάμειξε καλά τα δύο συστατικά σε ένα μπολ. Σε καθαρό πρόσωπο, εφάρμοσε τη μάσκα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share