Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» ΕΦΕΤ: Αποσύρεται ενεργειακό ποτό - Βρέθηκε επικίνδυνη ουσία

Μεγάλη προσοχή! Η ανάλυση έδειξε ότι είναι επικίνδυνο

6 Απριλίου 2022 11:41
«Καμπανάκι» ΕΦΕΤ: Αποσύρεται ενεργειακό ποτό - Βρέθηκε επικίνδυνη ουσία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί το ενεργειακό ποτό «48 hours gold -Ginseng Drink» με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 25.08.23, συσκευασία 150 ml, το οποίο εισάγεται από την Τουρκία από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΟΚΑ ΕΕ -TWINS TRADE» που έχει έδρα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλιού Σπάτων, Περιοχή Βούλια-Προκαλήσι.

Το προϊόν διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ότι περιέχει την ουσία Sildenafil citrate (σιλδεναφίλη) η οποία πρόκειται για φαρμακευτική δραστική ουσία.

Αποσύρεται ενεργειακό ποτό από τον ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, με βάση το αποτέλεσμα της εργαστηριακής ανάλυσης το τρόφιμο χαρακτηρίζεται ως μη ασφαλές, διότι η συγκεκριμένη ουσία δεν είναι επιτρεπόμενη για χρήση σε τρόφιμα. Παράλληλα, νοθευμένο σε μεγάλο βαθμό με σπορέλαιο βρέθηκε από τον ΕΦΕΤ λάδι το οποίο επισημαινόταν ως «Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο».

Συναγερμός από ΕΦΕΤ: Αποσύρεται άμεσα μαρμελάδα από την αγορά για σπασμένο γυαλί!

Συναγερμός επικρατεί στον ΕΦΕΤ, με τον οργανισμό να οδηγεί στην απόσυρση μαρμελάδας επικίνδυνης, λόγω της πιθανότητας ύπαρξης σπασμένου γυαλιού.

Συγκεκριμένα, η Marks & Spencer Greece, σε συνεργασία και επικοινωνία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, που μάλιστα πρόσφατα βίωσε το πένθος, προχώρησε άμεσα και έχει ολοκληρώσει πλήρως διαδικασία προληπτικής απόσυρσης όλων των προϊόντων με κωδικό «ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ 340 γρ» που διατίθενται στα καταστήματα και τμήματα Marks & Spencer Food στην Ελλάδα.

Ο φόβος για το σπασμένο γυαλί

Η απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια μεμονωμένου περιστατικού που αφορά σε εντοπισμό ξένου σώματος (θραύσματος γυαλιού) στο εν λόγω προϊόν (αριθμός παρτίδας H 1208 και ημερομηνία λήξης 07/2022) και σκοπός είναι να γίνει επανέλεγχος όλων των συσκευασιών.

Η Marks & Spencer Ελλάδος καλεί όσους πελάτες έχουν ενδεχομένως στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να το προσκομίσουν σε οποιοδήποτε κατάστημα Marks & Spencer, με σκοπό την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς. Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν µε την εξυπηρέτηση πελατών στην τηλεφωνική γραμμή: 211 108 7300.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share