Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αγόρασε αυτό το φυτό για το σπίτι της και απαλλάχτηκε από κάτι που την απασχολούσε

Δώσε βάση!

5 Απριλίου 2022 09:14
Αγόρασε αυτό το φυτό για το σπίτι της και απαλλάχτηκε από κάτι που την απασχολούσε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η έντονη καθημερινότητα, η πανδημία του κορωνοϊού και η γενικότερη κρίση που επικρατεί στη χώρα μας και όχι μόνο, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία τεράστιου άγχους και στην εμφάνιση προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Παράλληλα, ανακάλυψε τα 5 φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι.

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του άγχους. Υπάρχουν όμως βότανα και αφεψήματα που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.

Αγόρασε αυτό το φυτό σπίτι της και απαλλάχτηκε από κάτι που την απασχολούσε

Ένα από αυτά είναι το βαλσαμόχορτο ή υπερικόν ή σπαθόχορτο, ένα φαρμακευτικό βότανο με αντικαταθλιπτική δράση και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δράση του, καθώς και πώς θα φτιάξετε αφέψημα στο παρακάτω βίντεο:

Έβαζε μέλι στα φυτά της και έγινε κάτι φανταστικό

Τα φυτά θέλουν πολύ φροντίδα για να διατηρηθούν υγιή. Φυσικά, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο κομμάτι της φροντίδας των φυτών είναι το λίπασμα.

Ήξερες όμως ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το μέλι ως λίπασμα;

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το απρόσμενο κόλπο που θα αναζωογονήσει τα λουλούδια του σπιτιού σου.

Μέλι ως φυσικό λίπασμα για τα φυτά

Το μέλι μπορεί να διαλυθεί σε νερό και να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό και οικολογικό λίπασμα για την τόνωση των φυτών και την ενίσχυση της ανθοφορίας, της καρποφορίας και της καλύτερης ωρίμανση των καρπών. Η εφαρμογή του διαλύματος του μελιού μπορεί να γίνει ως υδατοδιαλυτό λίπασμα με το πότισμα των φυτών, αλλά και με τον ψεκασμό του φυλλώματος ως διαφυλλικό λίπασμα.

 Έβαζε μέλι στα φυτά της και έγινε κάτι φανταστικό

Μέλι για λίπασμα με το πότισμα των φυτών: Διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα λίτρο νερό και ποτίζουμε τα φυτά που έχουμε στα φυτά του κήπου, της βεράντας και Επαναλαμβάνουμε το πότισμα με το διάλυμα μελιού κάθε 2 εβδομάδες. Μέλι για λίπασμα με ψεκασμό στα φύλλα: Διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερό και να ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών. Ο διαφυλλικός ψεκασμός των φυτών με διάλυμα μελιού είναι ευεργετικός ιδιαίτερα για φυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί μετά από έντονη ζέστη, παγωνιά ή δυνατούς ανέμους.

Πηγή: mistikakipou.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share