Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η πορεία της καστανής ζάχαρης σε 27’’ από τον Άγιο Μαυρίκιο

Στη χώρας μας κυκλοφορεί δύο προϊόντα ακατέργαστης καστανής ζάχαρης

31 Μαρτίου 2022 12:24
Η πορεία της καστανής ζάχαρης σε 27’’ από τον Άγιο Μαυρίκιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βίντεο 27 δευτερολέπτων με την πορεία της ακατέργαστης καστανής ζάχαρης κυκλοφόρησε η εταιρεία Ζωγράφος η οποία εδώ και 127 χρόνια (έτος ίδρυσης 1895), προσφέρει στον καταναλωτή ειδικά διαιτητικά τρόφιμα, με λιγότερες θερμίδες, προϊόντα που συνδυάζουν την άριστη ποιότητα, την καλή γεύση και ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των σημερινών καταναλωτών.

Στη χώρας μας κυκλοφορεί δύο προϊόντα ακατέργαστης καστανής ζάχαρης

Την ζάχαρη Demerada

Η ζάχαρη Demerara είναι ακατέργαστη και προέρχεται από το χυμό ζαχαροκάλαμου, ο οποίος βράζει με ατμό για να συμπυκνωθεί σ’ ένα παχύρρευστο σιρόπι. Κατόπιν αφυδατώνεται δίνοντας μεγάλους χρυσαφί κρυστάλλους με ανοιχτό καστανό χρώμα και ελαφρώς κολλώδη υφή.

Περιέχει μεταλλικά άλατα και όλα τα φυσικά συστατικά του ζαχαροκάλαμου.

: Η πορεία της καστανής ζάχαρης σε 46’’ από τον Άγιο Μαυρίκιο

Η ποικιλία αυτή πήρε το όνομά της από την περιοχή Demerara της Guyana στη Νότια Αμερική όπου και δημιουργήθηκε, ενώ σήμερα η κυριότερη παραγωγός χώρα είναι ο Μαυρίκιος.

Έχει την ξεχωριστή, εξωτική γεύση του ζαχαροκάλαμου.

Είναι ιδανική για τον καφέ. Τον γλυκαίνει αναδεικνύοντας τη γεύση του.

Με καστανή ζάχαρη τα κέικ, τα κουλουράκια, οι μαρμελάδες, τα παγωτά, οι τάρτες και οι τούρτες αποκτούν μια γλύκα ξεχωριστή.

: Η πορεία της καστανής ζάχαρης σε 46’’ από τον Άγιο Μαυρίκιο

Τη ζάχαρη Muscovado

Γνωστή και ως ζάχαρη Barbados, αυτή η ποικιλία ακατέργαστης ζάχαρης έχει σκούρο χρώμα, κολλώδη σύσταση και έντονο άρωμα καραμέλας, που οφείλεται στο χυμό ζαχαροκάλαμου που περιέχει. Αποτελεί, μάλιστα, ένα από τα βασικά συστατικά στην παραγωγή ουίσκι.

Η ζάχαρη Muscovado δεν προέρχεται από ανάμιξη μελάσας με ζάχαρη.

Περιέχει από τη φύση της υψηλή περιεκτικότητα σε μελάσα.

Περιέχει μεταλλικά άλατα και άλλα φυσικά συστατικά του ζαχαροκάλαμου.

Είναι απαραίτητη για γλυκά που ξεχωρίζουν.

: Η πορεία της καστανής ζάχαρης σε 46’’ από τον Άγιο Μαυρίκιο

Δίνει πλούσια ξεχωριστή γεύση και έντονο άρωμα σε κέικ σοκολάτας, μαρμελάδες, κρέπες, παγωτά, σε όλες τις κρέμες, στη σαντιγί αλλά και σε ροφήματα και σε γλυκόξινες σάλτσες.

: Η πορεία της καστανής ζάχαρης σε 46’’ από τον Άγιο Μαυρίκιο

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share