Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ξεχάστε την αυξητική χειλιών: Έτσι θα το πετύχετε μόνες σας στο σπίτι

Συμβουλές ομορφιές

16 Μαρτίου 2022 10:45
Ξεχάστε την αυξητική χειλιών: Έτσι θα το πετύχετε μόνες σας στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σαρκώδη χείλη είναι πολύ εντυπωσιακά, γι' αυτό και πολλές γυναίκες ψάχνουν τρόπους για να τα αποκτήσουν, με αρκετές να κάνουν πλαστικές. Ωστόσο, αν θέλεις "φουσκωτά" χείλη, αλλά δεν θέλεις να καταφύγεις στη λύση της πλαστικής, τότε ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις μόνη σου στο σπίτι.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε απλές σπιτικές συνταγές για άμεση αντιμετώπιση των σκασμένων χειλιών.

Κάντε απολέπιση στα χείλη σας

Πρώτα απ’ όλα, τα χείλη σας πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένα και απολεπισμένα. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό scrub με συστατικά όπως κατακάθι καφέ, ζάχαρη και σταγόνες αιθέριου ελαίου κανέλας.

Εφαρμόστε το μία φορά την ημέρα για μία εβδομάδα και θα αρχίσετε να παρατηρείτε τη διαφορά.

Φορέστε ανοιχτόχρωμο κραγιόν

Τα ανοιχτά χρώματα δίνουν πάντα την αίσθηση ότι μεγαλώνουν έναν χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τα χείλη μας, το ιδανικό είναι να εφαρμόζουμε ένα ανοιχτό χρώμα- αυτό θα δώσει την αίσθηση ότι έχουμε μεγαλύτερο στόμα με περισσότερο όγκο.

Σκιαγραφήστε το περίγραμμα των χειλιών σας για να έχετε πιο γεμάτα χείλη

Πολλές φορές, όταν βάφουμε τα χείλη μας, δεν έχουμε ποτέ lipliner στη διάθεσή μας και απλά απλώνουμε το κραγιόν ομοιόμορφα.

Είναι πολύ σημαντικό να σκιαγραφούμε το περίγραμμα των χειλιών μας, αν αυτό που επιδιώκουμε είναι να κάνουμε τα χείλη μας να δείχνουν σαρκώδη. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι χειλιών που ταιριάζει με το κύριο χρώμα του κραγιόν σας και εφαρμόστε το στο φυσικό άκρο του χείλους.

Σημειώστε την κορυφή, το τόξο και το κάτω μέρος του χείλους. Στη συνέχεια, σταθεροποιήστε το κραγιόν με φυσικό τρόπο με τα δάχτυλά σας.

Εφαρμόστε ένα gloss

Το lip gloss όχι μόνο προσθέτει λάμψη, αλλά συμβάλλει στη δημιουργία της ψευδαίσθησης του όγκου. Γι’ αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ματ κραγιόν και στη συνέχεια να εφαρμόσετε gloss για να δημιουργήσετε αυτή την αίσθηση.

 Ξεχάστε την αυξητική χειλιών: Έτσι θα το πετύχετε μόνες σας στο σπίτι

Φορέστε δύο χρώματα κραγιόν

Ένα άλλο κόλπο είναι να βάψετε τα χείλη σας με δύο ταιριαστά χρώματα για να δημιουργήσετε περισσότερο βάθος και πάχος. Βάψτε σε μια πιο ανοιχτή απόχρωση το κέντρο των χειλιών και αναμείξτε το πιο σκούρο χρώμα στην υπόλοιπη επιφάνεια των χειλιών. Αυτό θα δώσει την αίσθηση μεγαλύτερου πάχους.

Εφαρμόστε πούδρα και σκιές

Τέλος, μπορείτε να απλώσετε σκιές ή πούδρα μακιγιάζ με το δάχτυλό σας στο κέντρο των κάτω και πάνω χειλιών για να στερεώσετε καλά το κραγιόν αλλά και να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Τα χείλη είναι ένα σημαντικό μέρος του μακιγιάζ μας. Πολλές φορές, αν δεν φοράμε κραγιόν, δείχνουμε γυμνές και χωρίς χρώμα στο πρόσωπό μας. Επομένως, αν πιστεύετε ότι έχετε μικρά και λεπτά χείλη και θέλετε να αυξήσετε τον όγκο τους, εφαρμόστε στην πράξη τις συμβουλές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Φυσικές θεραπείες για πιο γεμάτα χείλη

Μην ξεχνάτε ποτέ την αντηλιακή προστασία

Είναι σημαντικό να προστατεύετε τα χείλη σας και από τις υπεριώδεις ακτίνες. Συχνά το ξεχνάμε και μπορούν να καούν εξίσου με το δέρμα μας. Εφαρμόστε προϊόντα που καταπολεμούν τις ακτίνες του ήλιου.

Κανέλα και βαζελίνη

Η κανέλα έχει σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες και μπορεί να σας βοηθήσει πολύ για να έχετε όμορφα χείλη. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία, αναμείξτε ένα μέρος βαζελίνης με μια μικρή κουταλιά κανέλας σε σκόνη.

Εφαρμόστε το προϊόν που προκύπτει στα χείλη σας και αφήστε το για 10 λεπτά. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, αφαιρέστε το με ζεστό νερό και απλώστε λίγη βαζελίνη χωρίς κανέλα για να τα ενυδατώσετε. Τα χείλη σας θα είναι πιο μαλακά και γεμάτα.

Έλαιο κανέλας για πιο γεμάτα χείλη

Τέλος, προσπαθήστε να προμηθευτείτε λίγο έλαιο κανέλας, γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για να αυξήσετε τον όγκο με φυσικό τρόπο. Απλώστε μερικές σταγόνες στα χείλη σας και αφήστε το για 10 λεπτά. Μετά, αφαιρέστε το και στη συνέχεια εφαρμόστε το μακιγιάζ σας ως συνήθως.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share