Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συμπτώματα και μύθοι για την βουλβοδυνία: Τι απαντά η Γυναικολόγος, Έφη Ρομποτή

Επηρεάζει γυναίκες όλων των ηλικιών

15 Μαρτίου 2022 11:59
Συμπτώματα και μύθοι για την βουλβοδυνία: Τι απαντά η Γυναικολόγος, Έφη Ρομποτή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος, Έφη Ρομποτή με εφόδια τις γνώσεις και την πάνω από 28 χρόνια εμπειρία της, φροντίζει εξατομικευμένα την υγεία των γυναικών, ξεκινώντας από την πρόληψη και λύνοντας με τον καταλληλότερο τρόπο προβλήματα που τυχόν υπάρχουν, όπως η βουλβοδυνία.

Η βουλβοδυνία ή αιδοιοδυνία, είναι χρόνιος πόνος ή ενόχληση γύρω από το άνοιγμα του κόλπου ή στο αιδοίο γενικότερα, που διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες ή περισσότερο και δεν προκαλείται από λοίμωξη, δερματική διαταραχή ή άλλη ιατρική πάθηση. Αν και οι γυναίκες συχνά δεν αναφέρουν την βουλβοδυνία στους γιατρούς τους, η πάθηση είναι αρκετά συχνή με κύριο σύμπτωμα της να είναι ο πόνος που μπορεί να είναι συνεχής ή περιστασιακός, να επεκτείνεται σε ολόκληρη την περιοχή του αιδοίου (γενικευμένος) ή να εντοπίζεται σε μια
συγκεκριμένη περιοχή, όπως το άνοιγμα του κόλπου.

Επίσης, μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν είναι το κάψιμο, το τσούξιμο, το αίσθημα παλμού και ο κνησμός. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως η άσκηση, το σεξ, το περπάτημα, ενώ κάνετε ποδήλατο, βάζετε ταμπόν ή ακόμα και όταν απλά κάθεστε.

Η βουλβοδυνία επηρεάζει γυναίκες όλων των ηλικιών, ακόμα και έφηβες και δημιουργεί συναισθηματικά προβλήματα. Ο φόβος του σεξ μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στους μύες γύρω από τον κόλπο (κολπόσπασμο), ανησυχία, κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, σεξουαλική δυσλειτουργία, αλλαγή της εικόνας του σώματος, προβλήματα στις σχέσεις ή και απώλεια της ποιότητας ζωής.

Εάν έχετε αιδοιοδυνία, η ήπια φροντίδα του αιδοίου είναι προτιμότερη. Αποφύγετε προϊόντα ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να είναι ερεθιστικά και συμβουλευτείτε για την κατάλληλη θεραπεία τον γυναικολόγο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τo site της ιατρού: efiroboti.com

Δείτε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share