Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μην την ξαναπετάξετε ποτέ: Τα πραγματικά οφέλη της πέτσας του κοτόπουλου στον οργανισμό

Τι λένε οι νέες έρευνες;

14 Μαρτίου 2022 13:13
Μην την ξαναπετάξετε ποτέ: Τα πραγματικά οφέλη της πέτσας του κοτόπουλου στον οργανισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρχονται να ανατρέψουν όσα γνωρίζαμε κάποιες έρευνες, οι οποίες παρουσιάζουν οφέλη της πέτσας του κοτόπουλου για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το κοτόπουλο της «τεμπέλας»: Η πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γεύμα

Βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο πριν το φάτε; Χάνετε, καθώς η πέτσα προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και είναι και πολύ γευστική. Η πέτσα του κοτόπουλου είναι πλούσια σε υγιεινά, μη κορεσμένα λίπη που μειώνουν την κακή χοληστερόλη όπως και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Επίσης, αυτά τα ακόρεστα λίπη διατηρούν το κοτόπουλο νωπό και εύγευστο και έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολύ αλάτι.

κοτοπουλο-πετσα

Τα πιο σημαντικά οφέλη της πέτσας του κοτόπουλου στην υγεία όπως και για τις αγαπημένες μας διαχρονικές συνταγές:

Μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση ζάχαρης και συντελεί στην απώλεια βάρους. Όταν οι γευστικοί κάλυκες ικανοποιούνται, μειώνεται η επιθυμία για κατανάλωση ζάχαρης. Οι 50 επιπλέον θερμίδες που περιέχει η πέτσα του κοτόπουλου είναι ελάχιστες σε σύγκριση με το σακουλάκι με τα μπισκότα που ίσως φάτε αργότερα.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με μία Σουηδική έρευνα, οι γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε μη κορεσμένα λίπη, διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Παρόλο που δεν συνιστάται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πέτσας, όταν την αφήνετε πάνω στο κρέας και προσθέτετε παρόμοια υγιεινά λίπη όπως ελαιόλαδο και καρύδια στην καθημερινή σας διατροφή, αποζημιώνεστε και με το παραπάνω. Επιβραδύνει τη γήρανση. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση. Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν την καταναλώνουν σε αρκετή ποσότητα.

Ένας τρόπος να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή τη βιταμίνη που είναι ελεύθερη ρίζα και καταπολεμά τη γήρανση είναι μέσω των ακόρεστων λιπών, όπως της πέτσας του κοτόπουλου. Ελέγχει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Αυτό το είδος λίπους που βρίσκεται στην πέτσα του κοτόπουλου βοηθάει στη διατήρηση του επιπέδου της ινσουλίνης και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

κοτοπουλο-πετσα

Πώς η πέτσα του κοτόπουλου κάνει καλό στην καρδιά

Η διαπίστωση αυτή είναι πιθανώς η μεγαλύτερη έκπληξη σχετικά με την πέτσα του κοτόπουλου. Όχι απλά δεν είναι εχθρός της καρδιάς μας, όπως πιστεύαμε τόσα χρόνια, αλλά φαίνεται πως τελικά τα λιπαρά που περιέχει είναι ωφέλιμα! Οι ειδικοί από το Χάρβαρντ τα παρομοίασαν με τα λιπαρά του αβοκάντο, τα πολύτιμα πολυακόρεστα λιπαρά που είναι “φιλικά” για την καρδιά μας. Τα πολυακόρεστα λιπαρά μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζουν την έκκριση των λιπαρών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share