Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Tι συμβαίνει στο σώμα σας όταν καταναλώνετε ώριμες μπανάνες με μαύρα στίγματα - Πότε μπορούν να προκαλέσουν θάνατο;

Μεγάλη προσοχή!

11 Μαρτίου 2022 13:20
Tι συμβαίνει στο σώμα σας όταν καταναλώνετε ώριμες μπανάνες με μαύρα στίγματα - Πότε μπορούν να προκαλέσουν θάνατο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είστε ένας από εκείνους που απολαμβάνουν να τρώνε μπανάνες, τότε πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο και να είστε προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μερικές.

Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να δώσετε προσοχή, πριν να αποφασίσετε να αφεθείτε σε αυτό το νόστιμο φρούτο.

Μια εντελώς ώριμη μπανάνα παράγει *TNF (Tumor Necrosis Factor). Αυτή η ουσία έχει την ικανότητα να καταπολεμάει τα ανώμαλα κύτταρα. Σύμφωνα με μια ιαπωνική έρευνα, αυτή η ουσία που βρίσκεται στη μπανάνα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Δείτε με την ευκαιρία κι αυτό: Μπανάνες και φράουλες: Κάνουν θαύματα στον οργανισμό καταναλώστε άφοβα

Έτσι, υπάρχει ένας καλός λόγος να καταναλώνουμε μπανάνες. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το TMF αυξάνει επιτυχώς την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Εν κατακλείδι, η μελέτη προτείνει την κατανάλωση ώριμων μπανανών που ενδέχεται να εμποδίζουν την καρκινογένεση και τις ασθένειες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής.

Tι συμβαίνει στο σώμα σας όταν καταναλώνετε ώριμες μπανάνες με μαύρα στίγματα - Πότε μπορούν να προκαλέσουν θάνατο;

Η ώριμη μπανάνα έχει μαύρες κηλίδες ή μπαλώματα στη φλούδα της. Αυτά τα σκοτεινά σημεία αυξάνουν την ποιότητα της. Δεδομένου ότι η ποιότητα της έχει αντικαρκινικές επιδράσεις και συνδέεται με το επίπεδο της ωρίμανσης των φρούτων.

*Ο Παράγοντας Νέκρωσης Όγκων α (TNF-α) είναι μια πολυλειτουργική κυτοκίνη που συμμετέχει σε πολλές διαφορετικές οδούς στην ομοιόσταση και την παθοφυσιολογία των θηλαστικών. Μπορεί να συμμετέχει σε αντίθετες βιολογικές δράσεις, γεγονός που σημαίνει πολύπλοκους μηχανισμούς ρύθμισης. Ο TNF-α, γνωστός επίσης ως καχεκτίνη, εντοπίστηκε για πρώτη φορά ως κυτταροτοξικός παράγοντας που προκαλεί λύση ορισμένων καρκινικών κυττάρων.

Το γονίδιο του TNF-α είναι μέλος της υπεροικογένειας του TNF-α (που αποτελείται από τουλάχιστον 20 διαφορετικά μέλη). Το TNF-α διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην φλεγμονή, την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, την απόπτωση και το μεταβολισμό των λιπιδίων. Το TNF-α εμπλέκεται επίσης σε μια σειρά παθολογικών καταστάσεων συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, της νόσου Crohn, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του νευροπαθητικού πόνου, στην παχυσαρκία, στον διαβήτη τύπου 2, το σηπτικό σοκ, την αυτοανοσία και τον καρκίνο.

Είναι γνωστό γεγονός ότι ο ώριμος καρπός αλλάζει τη περιεκτικότητα των θρεπτικών συστατικών . Αυξάνονται τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στην μπανάνα και γίνεται πιο κίτρινη.

Όταν η μπανάνα ωριμάσει εντελώς και έχει σκούρα μπαλώματα στο δέρμα, αλλάζουν τα θρεπτικά συστατικά και το περιεχόμενο της μετατρέπεται σε απλά σάκχαρα. Αυτά τα σάκχαρα είναι πιο εύκολα να χωνευτούν.

Οι μπανάνες που έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο των πολλαπλών σκοτεινών κηλίδων στο δέρμα έχουν μεγάλο ποσοστό του TNF. Πιστεύεται ότι είναι 8 φορές πιο αποτελεσματικές στην ενίσχυση των λευκών αιμοσφαιρίων από τις πράσινες μπανάνες ή τις φρέσκες, χωρίς τις μαύρες κηλίδες ή τα μπαλώματα στη φλούδα.

Το TNF (Tumor Necrosis Factor) είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση μη φυσιολογικών κυττάρων στο σώμα εξαιτίας της κυτοκίνης. Ουσίες που εκκρίνονται από ορισμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που έχουν επίδραση σε άλλα κύτταρα.

Η έρευνα που έγινε σε σχέση με την ωρίμανση μπανανών στην πραγματικότητα απέδειξε ότι τα επίπεδα του TNF στον τομέα της μπανάνας με σκούρες κηλίδες στη φλούδα, πριν γίνει η μπανάνα καφέ έχουν αυξηθεί σημαντικα.

Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι η δραστηριότητα της μπανάνας είναι παρόμοια με τη δραστηριότητα της λεντινάνη. Η λεντινάνη είναι μια χημική ανοσοδιεγερτική ουσία που χορηγείται ενδοφλεβίως ως αντικαρκινικός παράγοντας.

Εν κατακλείδι, η ωρίμανση της μπανάνας μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας κατά του καρκίνου επειδή διεγείρει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων και αποτρέπει μετάλλαξη τους.

Το πείραμα που πραγματοποιήθηκε από τους Ιάπωνες επιστήμονες πράγματι ασχολήθηκε με διάφορα ώριμα φρούτα, όπως μπανάνα, μήλο, σταφύλι, λωτός, αχλάδι, καρπούζι και ανανά. Ήθελαν να αποδείξουν τα οφέλη της για την υγεία μας .

Όλα τα φρούτα συγκρίθηκαν με την μπανάνα και εκείνη έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η μπανάνα ενίσχυσε σημαντικά τον οργανισμό, επειδή παράγει την αντικαρκινική ουσία TNF και αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων.

Συνιστάται να τρώτε 1-2 μπανάνες σε καθημερινή βάση, διότι βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην αποφυγή ασθενειών όπως η γρίπη, το κρύωμα και πολλά άλλα.

Όταν οι μπανάνες έχουν ωριμάσει πλήρως, κρατήστε τες στο ψυγείο προκειμένου να μην μειωθουν οι βιταμίνες της.

Μπορείτε να τις φάτε αμέσως αν έχουν καφέ κηλίδες στη φλούδα. Αποφύγετε τις υπερβολικά ώριμες μπανάνες των οποίων το δέρμα έχει ανοίξει ή έχουν γίνει εντελώς καφέ.

Κίνδυνος: Σε αυτή την περίπτωση οι μπανάνες προκαλούν αργό θάνατο

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο… αγαπημένα φρούτα σε όλον τον κόσμο. Ξέρατε, όμως, ότι η κατανάλωσή τους θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι κίνδυνοι από καρκίνο και άσθμα ή ότι μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο;

Σήμερα θα τα μάθετε εδώ όλα αναλυτικά!

Πιθανοί κίνδυνοι:

Οι βήτα-αναστολείς, ένας τύπος φαρμάκου που συνήθως συνταγογραφείται για καρδιακές παθήσεις, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του επιπέδου του καλίου στο αίμα. Οι τροφές με υψηλές ποσότητες καλίου, όπως οι μπανάνες, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, όταν λαμβάνετε β-αναστολείς.

Η κατανάλωση υπερβολικού καλίου μπορεί να είναι επιβλαβής για εκείνους των οποίων οι νεφροί δεν είναι πλήρως λειτουργικοί. Εάν τα νεφρά σας δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν το πλεόνασμα καλίου από το αίμα, τότε είναι πιθανό η συσσώρευση καλίου στον οργανισμό να αποβεί θανατηφόρα!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με νεφρούς, καρδιά, υπέρταση ή/και ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, μιλήστε με τον γιατρό σας για το πόσο κάλιο (και κατ’ επέκταση πόσες μπανάνες) μπορείτε να παίρνετε κάθε μέρα.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια αλλεργία στις μπανάνες. Εάν κάποιος με αλλεργία μπανάνας τρώει μπανάνα, μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα στο στόμα και στον λαιμό όπως κνησμός, κνίδωση, οίδημα και συριγμό.

Tι συμβαίνει στο σώμα σας όταν καταναλώνετε ώριμες μπανάνες με μαύρα στίγματα

Φάτε την φλούδα της μπανάνας και θα... ζήσετε το "θαύμα"

Ξέρουμε πως συνηθίζεις να πετάς την φλούδα της μπανάνας αλλά... πραγματικά σταμάτα να το κάνεις κι αντ'αυτού φάτην! Θα ζήσεις το... θαύμα! Αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό;

Μερικοί μπορεί να γνωρίζουν ήδη ότι οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, αλλά ίσως δεν είναι πολύ γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του καλίου βρίσκεται στη φλούδα. Μπορεί να περιέχει περίπου 40% του καλίου του φρούτου. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο είναι απαραίτητο, αν θέλετε να χάσετε βάρος. Αυξάνει το μεταβολισμό, ώστε να μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες και οι μύες έχουν αρκετή ενέργεια. Έτσι, εάν έχετε ενέργεια, μπορείτε να είστε πιο δραστήριοι.

Επίσης, οι φλούδες της μπανάνας περιέχουν πολλές ακόμα ωφέλιμες ουσίες, όπως αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α

Οι φυτικές ίνες είναι περισσότερο παρούσες στο φλοιό, απ’ ότι στην ίδια την μπανάνα. Οι φυτικές ίνες σας κρατάνε κορεσμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με αυτό τον τρόπο σταματούν την πείνα.

Τώρα ξέρετε ότι φλούδες της μπανάνας έχουν σημαντικά οφέλη για την απώλεια βάρους

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share