Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Σου αρέσει η ντομάτα; Ενδέχεται να την κόψεις μετά από αυτό

Το γνωρίζατε;

9 Μαρτίου 2022 14:50
Σου αρέσει η ντομάτα; Ενδέχεται να την κόψεις μετά από αυτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν τη ντομάτα και άλλοι που τη μισούν. Είναι ίσως το πιο γνωστό λαχανικό στον κόσμο, αυτό που ομορφαίνει το φαγητό μας.

Ωστόσο μόλις μάθεις ότι ευθύνεται για τη δυσοσμία του σώματός μας, ενδέχεται να μην το ξαναβάλεις στη χωριάτικη σαλάτα.

Δείτε επίσης: Πήρε μία ντομάτα και ξεκίνησε να την τρυπάει με το μαχαίρι - Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει…

Η κακοσμία στο σώμα και ειδικά στις μασχάλες είναι ένα πρόβλημα που εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και πολλοί νομίζουν πως για αυτό ευθύνεται ο ιδρώτας.

ντομάτα

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι, ο ιδρώτας δεν είναι ο μόνος λόγος για την κακή μυρωδιά του σώματος. Στην πραγματικότητα ο ιδρώτας δεν έχει δική του μυρωδιά καθώς αποτελείται από νερό και αλάτι.

Η κακή μυρωδιά του σώματος προκαλείται λόγω των βακτηρίων που ζουν στις περιοχές που κυρίως ιδρώνουμε (μασχάλες, πόδια, κλπ) όπως είναι το Corynebacterium. Φυσικά, όσο πιο πολύ ιδρώνουμε τόσο πιο χειρότερα είναι.

Σύμφωνα όμως με τον επιστήμονα Τσαρλς Στιούαρτ διαπιστώσαμε ότι μεγαλύτερο ρόλο για την κακοσμία του ιδρώτα διαδραματίζουν...οι ντομάτες.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψε ότι στο κοτσάνι της τομάτας υπάρχει ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει τερπένια, ουσίες που χαρίζουν σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση τους (π.χ. στα πορτοκάλια).

Μόλις λοιπόν ο Στιούαρτ σταμάτησε να την καταναλώνει, η κακοσμία σταμάτησε. Μήπως να την κόψεις και εσύ;

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση; Σταματήστε το αμέσως!

Η ντομάτα είναι ένα λαχανικό (για πολλούς φρούτο) που ευδοκιμεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα λοιπόν που ο καιρός έχει ανοίξει θα βρείτε στην αγορά τις καλύτερες ντομάτες, αν πάλι είστε διατεθειμένοι να δημιουργήσετε το δικό σας μποστάνι, δείτε εδώ πώς θα φυτέψετε εύκολα μια ντοματιά ακόμη και στο σπίτι σας.

Τα ντοματίνια είναι μια μίνι εκδοχή της ντομάτας που περιέχει ακριβώς τα ίδια συστατικά και θρεπτικά στοιχεία όπως και η κανονική ντομάτα σε πιο συμπυκνωμένη μορφή. Δεν είναι λίγες οι φορές που εκτός από τις σαλάτες τα περνάμε απ' το τηγάνι ή τα χρησιμοποιούμε στη διακόσμηση κάποιου πιάτου και τις περισσότερες φορές τα κόβουμε στη μέση. Αυτό όμως είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Ένα τόσο μικρό φρούτο ή λαχανικό είναι αναμενόμενο πως είναι και παραπάνω ευαίσθητο. Κόβοντάς το λοιπόν το μόνο που καταφέρνουμε είναι να "πληγώσουμε" το φρούτο και να χάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Την επόμενη φορά λοιπόν καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share