Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λευκές τρίχες: Αυτές είναι οι τροφές που μπορείτε να τρώτε για να καθυστερείτε την εμφάνισή τους

Ο λόγος που εμφανίζουμε λευκές τρίχες δεν είναι πάντα η ηλικία!

2 Μαρτίου 2022 18:08
Λευκές τρίχες: Αυτές είναι οι τροφές που μπορείτε να τρώτε για να καθυστερείτε την εμφάνισή τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρόλο που όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) έχουμε την αντίληψη πως η εμφάνιση των γκρίζων τριχών οφείλεται στη φυσική διαδικασία της γήρανσης, ο λόγος που ασπρίζουν τα μαλλιά μας μπορεί να οφείλεται και κάπου αλλού. Ενώ, με αυτά τα 3 υλικά θα εξαφανίσετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από το πρόσωπo!

Αν σας λείπουν συστατικά, όπως είναι οι βιταμίνες B-12 και B-9, ο σίδηρος ή ο χαλκός, τότε υπάρχει πιθανότητα να οδηγείστε μόνοι σας στο άσπρισμα των μαλλιών σας και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Βιταμίνη Β-12: Όσο μεγαλώνετε, ο οργανισμός σας δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να απορροφάει αυτή τη βιταμίνη από τις τροφές. Έτσι, μετά τα 50 θα πρέπει να αυξήσετε τις τροφές που την περιέχουν. Τέτοιες τροφές είναι τα αυγά, το συκώτι, τα δημητριακά, τα ψάρια και τα οστρακοειδή.

Βιταμίνη Β-9: Οι τροφές που περιέχουν μπόλικο φολικό οξύ (B-9) είναι το σπανάκι, οι φακές, τα σπαράγγια, τα ρεβύθια, το μαγειρεμένο ρύζι και τα ζυμαρικά.

Χαλκός: Για να δώσετε περισσότερο χαλκό στη διατροφή σας θα πρέπει να τρώτε στρείδια, συκώτι, αχιβάδες, φακές, κάσιους (ξηρούς καρπούς), φουντούκια και αμύγδαλα.

Σίδηρος: Τέλος, αν σας λείπει ο σίδηρος μπορείτε να τον πάρετε μέσα από το μοσχάρι (και γενικότερα το κόκκινο κρέας), το σπανάκι και τις φακές.

 Λευκές τρίχες

Ο λόγος που εμφανίζουμε λευκές τρίχες δεν είναι πάντα η ηλικία. Αν είστε σε νεαρή ηλικία και έχετε αρχίσει ήδη να εμφανίζετε μερικές, τότε σας έχουμε την τέλεια λύση για να τις καλύψετε χωρίς να βάψετε τα μαλλιά σας.

Βάλτε σε ένα μπολ τσάι το οποίο θα φτιάξετε από φασκόμηλο και δεντρολίβανο. Φυλάξτε το μίγμα στο ψυγείο. Μπορείς να ψεκάζεις με αυτό τα μαλλιά σου δέκα λεπτά πριν από κάθε λούσιμο. Σιγά-σιγά οι άσπρες τρίχες θα εξαφανιστούν και θα επιστρέψει το φυσικό χρώμα στα μαλλιά σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share