Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δεν είχαμε ιδέα: 6 + 1 πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον κύκλο του ύπνου μας

Χρήσιμες πληροφορίες!

2 Μαρτίου 2022 16:19
Δεν είχαμε ιδέα: 6 + 1 πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον κύκλο του ύπνου μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αϋπνία είναι ένα σύνηθες πρόβλημα στις μέρες μας, με ένα 30% μάλιστα να υποφέρει από χρόνια αϋπνία, ενώ και ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποιούν υπνωτικά χάπια και συμπληρώματα αυξάνεται.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το φρούτο που εξαφανίζει την αϋπνία.

Αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία ανθρώπων που δεν κοιμούνται αρκετά, παρά τις προσπάθειες σου, τότε ίσως ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις κάποια πιο μικρά πράγματα που δεν έχεις καν σκεφτεί και μπορεί να οφείλονται για την αϋπνία σου.

Συνθετικά κλινοσκεπάσματα

Τα κλινοσκεπάσματα από φυσικά υλικά είναι πιο δροσερά και παρέχουν καλύτερη αναπνοή. Επίσης απορροφούν καλύτερα την υγρασία. Αντίθετα, τα συνθετικά κλινοσκεπάσματα παγιδεύουν τη ζέστη και μπορεί να είναι η αιτία για νυχτερινές εφιδρώσεις. Εξαιτίας αυτού, καταλήγουμε να είμαστε αναστατωμένοι, να στριφογυρίζουμε όλη νύχτα και πιθανώς να υποφέρουμε από ερεθισμό που προκαλούν ορισμένα συνθετικά υφάσματα.

Αιθέρια έλαια

Αν και ορισμένα αιθέρια έλαια μάς βοηθούν να ηρεμήσουμε, όπως η λεβάντα, πολλά από αυτά κάνουν το αντίστροφο. Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών μπορούν να μας κρατήσουν ξύπνιους. Επιπλέον, αν είμαστε από τους ανθρώπους που ψεκάζουμε αιθέρια έλαια απευθείας στο μαξιλάρι μας, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ορισμένα έλαια μπορούν να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα. Οι ορμόνες μας μπορεί επίσης να επηρεαστούν, επομένως ένας διαταραγμένος κύκλος ύπνου μπορεί να ενοχοποιηθεί για μια ορμονική ανισορροπία.

Προβλήματα θυρεοειδούς

Όσοι έχουν προβλήματα με τον θυρεοειδή τείνουν να υποφέρουν από υπνική άπνοια (παύσεις στην αναπνοή). Το εν λόγω θέμα, μπορεί να προκαλέσει τακτικά ξυπνήματα, επομένως μετά από έναν βραδινό ύπνο, μπορεί να αισθανόμαστε κουρασμένοι αντί να έχουμε ενέργεια. Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς συχνά οδηγεί σε διαταραχή και των κιρκάδιων ρυθμών.

7 εκπληκτικά πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον κύκλο του ύπνου μας

Ανεπάρκεια μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που επηρεάζει την ικανότητά μας να κοιμόμαστε. Εάν το σώμα μας δεν έχει αυτό το θρεπτικό συστατικό, μπορεί να δυσκολευτούμε να χαλαρώσουμε. Εκτός αυτού, οι μυϊκές συσπάσεις ή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών προκαλούνται επίσης από τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συμπληρώματα χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία των αϋπνιών.

Φυτά

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν βάζουμε φυτά στην κρεβατοκάμαρά μας. Ορισμένα οικιακά φυτά μπορεί να είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Εάν κανείς πάσχει από άσθμα, ορισμένα φυτά μπορεί να προκαλέσουν την πάθηση εφόσον υπάρχει αλλεργία σε αυτά. Επιπλέον, η μούχλα ή άλλα βακτήρια στο έδαφος μπορεί να προκαλέσουν βλάβη και, ως εκ τούτου, να επιδεινώσουν την ποιότητα του ύπνου μας.

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Το σύνδρομο συνήθως χαρακτηρίζεται από την επιθυμία να κινήσουμε τα άκρα μας λόγω των δυσάρεστων αισθήσεων στα πόδια μας. Αναγκαζόμαστε να ξυπνήσουμε για να σταματήσουμε την αίσθηση μουδιάσματος, μυρμηγκιάσματος ή καψίματος. Διαφέρει σε ένταση από άνθρωπο σε άνθρωπο και είναι πιο συχνό σε άτομα γύρω στα πενήντα. Το σύνδρομο μπορεί να είναι είτε η αιτία διαταραχής του ύπνου είτε παρενέργεια του.

Πηγή: shape.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share