Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λεμόνι το θαυματουργό: 4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα με τα δόντια σας

Δεν είχαμε ιδέα!

27 Φεβρουαρίου 2022 14:03
Λεμόνι το θαυματουργό: 4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα με τα δόντια σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χυμός λεμονιού δεν είναι απλώς ένας ενισχυτής γεύσης που κάνει το ποτό σας δροσιστικό. Μια φέτα λεμονιού μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε πολλά στοματικά προβλήματα και να αποφύγετε να πάτε στον οδοντίατρο.

Το οξύ που περιέχει αυτό το φρούτο βοηθά στην καταστροφή των βακτηρίων στο στόμα, αποτρέποντας έτσι τις λοιμώξεις και διατηρώντας την στοματική υγεία σας. Μειώνει την κίτρινη απόχρωση που συσσωρεύεται στα δόντια, αντιμετωπίζει τον πονόδοντο, επουλώνει τα αιμορραγικά ούλα και εξαλείφει την κακή αναπνοή.

Δείτε επίσης: Μεγάλη προσοχή: Aυτό το πρόβλημα στα δόντια συνδέεται με σοβαρή μακροχρόνια νόσο

Παρ ‘όλα αυτά, αν το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά μπορεί να βλάψει τα δόντια σας. Έτσι λοιπόν, το «μέτρο» είναι το κλειδί.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα λεμόνια για να αντιμετωπίζετε διαφορετικά προβλήματα των δοντιών και των ούλων.

λεμόνι δόντια

1. Λεύκανση Δοντιών

Οι κύριες αιτίες των κίτρινων δοντιών είναι ο καφές, το τσάι, το κρασί και το κάπνισμα. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η λεύκανση των δοντιών μπορεί να σας κοστίσει πολύ.

Ωστόσο, με τη βοήθεια δύο πολύ οικονομικών, φυσικών συστατικών, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα που θα εξαλείψει τους λεκέδες των δοντιών και θα σας δώσει ένα απόλυτα λευκό χαμόγελο.

Το πρώτο είναι το λεμόνι. Αυτός ο καρπός είναι ένας φυσικός παράγοντας λεύκανσης που καθαρίζει τα δόντια σας από τους λεκέδες και τα κάνει πιο λευκά από πριν.

Συστατικά

  • 2 ή 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Οδηγίες

Ανακατέψτε τα συστατικά για να δημιουργήσετε μια πάστα. Στη συνέχεια, βουρτσίστε τα δόντια σας με αυτό απαλά, και αφήστε το να μείνει για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε εντελώς με καθαρό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Σημείωση: Μην κάνετε αυτή τη θεραπεία περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα, δεδομένου ότι το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ που μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας και να τα κάνει ακόμα πιο κίτρινα.

2. Εξαλείφει Την Κακή Αναπνοή

Η κατανάλωση σκόρδου ή κρεμμυδιού δεν είναι ο μόνος λόγος για την κακή σας αναπνοή. Η αναπνοή μπορεί να μυρίσει ακόμα και όταν το στόμα σας είναι ξηρό ή όταν μειώνεται η παραγωγή του σάλιου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σάλιο βοηθά στην καταστροφή των βακτηρίων από το στόμα.

Ευτυχώς, το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των στοματικών βακτηριδίων, καθώς επίσης και να αποτρέψει την ξηροστομία, εξαλείφοντας έτσι την άσχημη αναπνοή. Αυτό συμβαίνει λόγω των ισχυρών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του.

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Μετά το φαγητό, χρησιμοποιήστε λίγο χυμό λεμονιού για να κάνετε γαργάρες και έπειτα φτύστε το. Στη συνέχεια, ξεβγάλετε το στόμα σας για να αποτρέψετε την υψηλή οξύτητα του χυμού λεμονιού από το να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας.

3. Δυναμώνει Τα Ούλα

Αυτό το φρούτο μπορεί να σας βοηθήσει να δυναμώσετε τα δόντια και τα ούλα σας. Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες θα θεραπεύσουν επίσης τα αιμορραγικά σας ούλα.

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό.

Ξεπλύνετε το στόμα σας αφού φάτε τα γεύματά σας, με διάλυμα νερού και χυμό λεμονιού. Επιπλέον, μπορείτε να θεραπεύσετε τα αιμορραγικά ούλα εφαρμόζοντας απευθείας χυμό λεμονιού πάνω σε αυτά.

4. Ανακουφίζει Τον Πονόδοντο

Η τερηδόνα είναι η συνηθέστερη αιτία πονόδοντου. Όμως, χάρη στη βιταμίνη C, μπορείτε να θεραπεύσετε λοιμώξεις και να μειώσετε τον πονόδοντο χρησιμοποιώντας μόνο χυμό λεμονιού.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Βάλτε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε το στην πάσχουσα περιοχή. Στη συνέχεια, ξεβγάλετε απλά το στόμα σας με νερό.

Ωστόσο, η ισχυρή όξινη περιεκτικότητα του λεμονιού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα δόντια, αν παραμείνει για 10-15 λεπτά στα δόντια σας.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share