Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πώς το σεξ και ο ύπνος μπορούν να βοηθήσουν τις ημικρανίες σας;

Χρήσιμες πληροφορίες

17 Φεβρουαρίου 2022 15:10
Πώς το σεξ και ο ύπνος μπορούν να βοηθήσουν τις ημικρανίες σας;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν πάσχετε από ημικρανίες, μπορεί να λαμβάνετε ήδη θεραπεία από ειδικό εσωτερικής ιατρικής ή μπορεί να έχετε πάει σε κλινική για να το ψάξετε. Ωστόσο, με έναν περίεργο τρόπο οι ημικρανίες παραμένουν και μπορεί να προκαλέσουν τρομερό πόνο στους πάσχοντες. Μάλιστα, ίσως εξακολουθείτε να αναρωτιέστε αν υπάρχουν άλλες επιλογές θεραπείας που μπορείτε να δοκιμάσετε. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εκπληκτικά οφέλη που σχετίζονται με το σεξ και τον ύπνο.

Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι μπορείτε να μειώσετε τις εμφανίσεις και την ένταση των ημικρανιών κάνοντας περισσότερο σεξ και κρατώντας μια συνεπή και τακτική ρουτίνα ύπνου.

Αυτό το άρθρο εξηγεί τις ημικρανίες, τι τις προκαλεί και πώς το περισσότερο σεξ και ο καλύτερος ύπνος μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της ημικρανίας σας.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε τις τροφές που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο της ημικρανίας.

Τι είναι οι ημικρανίες;

Οι πονοκέφαλοι ημικρανίας δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητοί. Η ημικρανία εκδηλώνεται ως παλλόμενος πονοκέφαλος που εμφανίζεται συχνά στη μία πλευρά του κεφαλιού. Εξουθενωτικές και εξαιρετικά επώδυνες, οι ημικρανίες μπορεί να οδηγήσουν σε εμετό και αφόρητο πόνο που παρεμποδίζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Η ημικρανία είναι ένας συγκεκριμένος τύπος πονοκεφάλου ή νευρολογικής διαταραχής. Δυστυχώς, οι ιατροί και οι ερευνητές για τον πονοκέφαλο δεν έχουν εντοπίσει μια ακριβή αιτία. Ούτε κατάφεραν να απομονώσουν ένα συγκεκριμένο έναυσμα για κάθε άτομο.

Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, οι πονοκέφαλοι εμφανίζονται όταν στέλνονται σήματα πόνου στον εγκέφαλο. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε φλεγμονώδη απόκριση, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πονοκέφαλος.

Πώς το σεξ και ο ύπνος μπορούν να βοηθήσουν τις ημικρανίες σας

Τι πυροδοτεί μια ημικρανία;

Μια σειρά από εναύσματα που μπορεί να προκαλέσει μια ημικρανία, είναι:

  • Έμμηνος ρύση και ορμονικές διακυμάνσεις
  • Ευαισθησίες σε διάφορα τρόφιμα (ιδιαίτερα ευαισθησία στο κρασί, το τυρί και τη σοκολάτα)
  • Μεταβολές βαρομετρικής πίεσης
  • Φάρμακα
  • Πρόσθετα τροφίμων
  • Στρες
  • Αισθητηριακά ερεθίσματα (έντονα φώτα, έντονες μυρωδιές και δυνατοί ήχοι)

Αυτός ο τύπος πονοκεφάλου τείνει να εμφανίζεται σε οικογένειες. Επειδή, όμως, δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία και τα ερεθίσματα ποικίλλουν ευρέως, οι άνθρωποι που παρουσιάζουν ημικρανίες -ακόμα κι αν ήδη υποβάλλονται σε θεραπεία- συχνά ζητούν θεραπείες για να απαλύνουν τον πόνο του πονοκεφάλου τους.

Θεραπεία Ημικρανίας

Οι περισσότεροι γιατροί συνταγογραφούν φαρμακευτικές θεραπείες με τη μορφή φαρμακευτικής αγωγής και αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη θεραπεία της ημικρανίας. Αν και πολλοί έχουν ωφεληθεί από τη χρήση του βελονισμού και της βιοανάδρασης, δεν μπορούν όλοι να πάνε σε μια μονάδα ολοκληρωμένης ιατρικής. Ορισμένα ασφαλιστικά συμβόλαια δεν το καλύπτουν.

Στον τομέα των αλλαγών στον τρόπο ζωής, οι γιατροί συχνά συστήνουν στους ασθενείς να ασκούνται περισσότερο και να εστιάζουν στην ψυχική υγεία καθώς σχετίζεται με το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Οι ημικρανίες και η ψυχική υγεία συνδέονται. Στην πραγματικότητα, το άγχος μπορεί να είναι τόσο αιτία όσο και αποτέλεσμα των βλαβών της ημικρανίας.

Όλο και περισσότερο, οι γιατροί προσθέτουν στο ρεπερτόριό τους τεχνικές που βασίζονται στη συνείδηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα οφέλη του διαλογισμού και της γιόγκα που χρησιμοποιούν τεχνικές μείωσης του στρες που βασίζονται στη συνείδηση ​​έχουν μελετηθεί επιστημονικά και φαίνονται πολλά υποσχόμενες στη θεραπεία της ημικρανίας.

Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που αναφέρονται παραπάνω, είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να είστε προληπτικοί στη θεραπεία σας. Εξετάστε τα οφέλη που σχετίζονται με το σεξ και τον ύπνο που συζητούνται παρακάτω.

Πώς το σεξ και ο ύπνος μπορούν να βοηθήσουν τις ημικρανίες σας

Πώς το σεξ μπορεί να βοηθήσει τις ημικρανίες σας;

Αν και οι πάσχοντες από ημικρανία μπορεί να μην θεωρούν το σεξ θεραπευτικό εργαλείο, μπορεί να είναι. Ενώ οι ημικρανίες βλάπτουν τη λειτουργία και μερικές φορές προκαλούν ακραία δυσφορία που καθιστούν την ιδέα της σεξουαλικής δραστηριότητας κάθε άλλο παρά ελκυστική, πολλοί βρίσκουν ανακούφιση από τον πόνο της ημικρανίας κάνοντας σεξ.

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ ανακουφίζουν τον πόνο

Τι κάνει τη σεξουαλική επαφή και άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση για αυτούς τους ακραίους πονοκεφάλους; Κατά τη διέγερση και τον οργασμό, οι ενδορφίνες αυξάνονται. Οι ενδορφίνες είναι πεπτίδια που δρουν στους υποδοχείς οπιούχων του εγκεφάλου. Με αυξημένα συναισθήματα ευχαρίστησης, υπάρχει μείωση των αντιλήψεων του πόνου.

Ίσως δίνουμε λιγότερη προσοχή στα ενοχλητικά σήματα του πονοκεφάλου μας όταν αποσπάται η προσοχή μας από έρωτες. Ή πιο πιθανό, οι ενδορφίνες που δρουν με οπιοειδή παρέχουν γρήγορα ανακούφιση από τον πόνο. Έτσι, δεν βιώνουμε πια πόνο ούτε βρισκόμαστε στη δίνη μιας επίθεσης.

Μια δημοσιευμένη ερευνητική μελέτη διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που είχαν κρίσεις ημικρανίας ένιωθαν καλύτερα μετά από σεξουαλικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, το 60% των πασχόντων από ημικρανία ανέφεραν βελτίωση και το 70% ανέφεραν μέτρια έως πλήρη ανακούφιση από τις ημικρανίες τους

Δεδομένου ότι το σεξ είναι ένας φυσικός τρόπος για να βοηθήσετε τις ημικρανίες σας, σκεφτείτε να αυξήσετε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα. Το να επιδοθείτε σε αυτό το ευχάριστο χόμπι θα μπορούσε να είναι ένα νέο εργαλείο στο οπλοστάσιό σας για να αποτρέψετε τις κρίσεις ημικρανίας.

Πώς ο ύπνος μπορεί να βοηθήσει τις ημικρανίες σας

Οποιεσδήποτε αλλαγές στο μοτίβο ύπνου μπορεί να οδηγήσουν σε ημικρανίες. Αυτό περιλαμβάνει πολύ ύπνο και πολύ λίγο ύπνο. Η διαταραχή εμπλέκεται στην αύξηση της εμφάνισης ημικρανιών.

Πάρα πολύ ύπνο

Οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν συχνές ημικρανίες, ειδικά κρίσεις το Σαββατοκύριακο μετά από επιπλέον ώρες ύπνου το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί.

Οι ειδικοί στον ύπνο ενθαρρύνουν τα άτομα με ημικρανίες να ξυπνούν την ίδια ώρα τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα. Παρόλο που φαίνεται ότι είναι χρήσιμο να καλύπτετε τον ύπνο σας στα ρεπό σας, έρευνα από το περιοδικό Current Biology, δείχνει ότι το σώμα σας στην πραγματικότητα δεν καλύπτει το χρέος ύπνου του.

Πολύ λίγος ύπνος

Σύμφωνα με έρευνα στο The Journal of Headache and Pain, η έλλειψη ύπνου συχνά ευθύνεται για τρομερές ημικρανίες. Η έλλειψη ύπνου συχνά προηγείται της εμφάνισης της ημικρανίας. Η έρευνα δείχνει ότι η οξεία στέρηση ύπνου μπορεί συνήθως να προκαλέσει ημικρανίες.

Η χρόνια στέρηση ύπνου είναι επικίνδυνη και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για:

  • Έμφραγμα
  • Εγκεφαλικό
  • Ινομυαλγία
  • Διαβήτης τύπου 2
  • Εξασθένηση της μνήμης
  • Άλλες δυσπροσαρμοστικές καταστάσεις μπορεί επίσης να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα της στέρησης ύπνου. Και, η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μαζική ημικρανία.

Ο ύπνος πολύ λίγες ώρες δεν συμβάλλει μόνο στις ημικρανίες, αλλά επηρεάζει επίσης τη σοβαρότητα της ημικρανίας.

Ο συνδυασμός χρόνιας στέρησης ύπνου με πολύ άγχος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πονοκέφαλο. Στην πραγματικότητα, μια επιστημονική μελέτη δείχνει ακριβώς αυτό: το άγχος και η διάρκεια του ύπνου προβλέπουν τη σοβαρότητα του πονοκεφάλου στους πάσχοντες από χρόνιο πονοκέφαλο.

Πηγή: verywellmind.com

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share