Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το οικονομικό ρόφημα που ρίχνει τις τιμές της χοληστερίνης

Θαυματουργό και φθηνό

16 Φεβρουαρίου 2022 15:05
Το οικονομικό ρόφημα που ρίχνει τις τιμές της χοληστερίνης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη αρτηριακή πίεση και σε σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις.

Παράλληλα, κάψτε το λίπος χωρίς διατροφή με μία απλή κίνηση κάθε πρωί

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να τρέφεστε υγιεινά αλλά ποιο είναι το ρόφημα που σύμφωνα με μελέτες συμβάλει στη μείωση των προαναφερθέντων;


Το πράσινο τσάι λόγω των ιδιοτήτων του είναι σε θέση να μειώσει την υψηλή χοληστερόλη και τις αυξημένες τιμές των τριγλυκεριδίων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αθηροσκλήρωση και καρδιακές παθήσεις, καθώς αυτά είναι τα κύρια συστατικά του σωματικού λίπους και επιτρέπουν την αμφίδρομη μεταφορά λιπώδη λίπος γλυκόζης από το συκώτι.

Αυτή η έγχυση πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, μέταλλα όπως το φθόριο ή ο ψευδάργυρος, είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, αλλά είναι επίσης μια πλούσια πηγή κατεχινών, μια ουσία που βοηθά να σταματήσει η εντερική απορρόφηση της κακής χοληστερόλης επιταχύνοντας παράλληλα την καύση λίπους.

Το οικονομικό ρόφημα που ρίχνει τις τιμές της χοληστερίνης

Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι μειώνουν την οξείδωση της χοληστερόλης και προστατεύουν τις αρτηρίες, ενώ παράλληλα βοηθούν στην εξάλειψη των υγρών χάρη στη διουρητική του ικανότητα κάτι που μπορεί αν ρίξει αισθητά την πίεση και να φέρει ζάλη ακόμη και λιποθυμικό επεισόδιο.

Το βασικό δραστικό συστατικό του είναι η καφεΐνη, η οποία είναι γνωστό διεγερτικό. Αυτό που κάνει η καφεΐνη στον εγκέφαλο είναι να εμποδίσει έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη.

Ωστόσο, το πράσινο τσάι περιέχει το αμινοξύ L-θεανίνη, το οποίο είναι σε θέση να διασχίσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.

Ο συνδυασμός των δύο συστατικών είναι ιδιαίτερα ισχυρός στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν περισσότερη ενέργεια και είναι πολύ πιο παραγωγικοί όταν πίνουν πράσινο τσάι, σε σύγκριση με τον καφέ.

Μήπως να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share