Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι πρέπει να κάνετε για να μην μυρίζουν οι μασχάλες σας; Δώστε τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα!

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα του εμπορίου

12 Φεβρουαρίου 2022 19:50
Τι πρέπει να κάνετε για να μην μυρίζουν οι μασχάλες σας; Δώστε τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ειδικά όταν η θερμοκρασία αρχίσει να ανεβαίνει και να θυμίζει καλοκαίρι, μαζί με την ζέστη έρχεται και ένας γνωστός «μπελάς», που είναι η εφίδρωση και η δυσοσμία που την συνοδεύει.

Η αυξημένη εφίδρωση κάνει τις μασχάλες σας να μυρίζουν άσχημα και μπορεί να σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Μην αγχώνεσαι: Έτσι θα διώξεις αποτελεσματικά τη μούχλα από τους τοίχους του σπιτιού σου!

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα του εμπορίου, τα οποία πολλές φορές δεν έχουν και τα αποτελέσματα που “υπόσχονται”, ή εάν δεν είστε ικανοποιημένοι από τα αποσμητικά και αντιιδρωτικά που έχετε ήδη δοκιμάσει, εξετάστε τις ακόλουθες πολύ αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα στις μασχάλες.

μασχαλεσ-ιδρωτασ

Μαγειρική σόδα

Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των οσμών στο ψυγείο ή το πλυντήριο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε την οσμή και στις μασχάλες σας. Ανακατέψτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας με λίγο καλαμποκάλευρο και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή της μασχάλης για να διατηρήσετε το δέρμα σας ξηρό και φρέσκο όλη την ημέρα. Χρησιμοποιήστε το κυρίως πριν να ντυθείτε το πρωί.

Θα πάθετε πλάκα: Δείτε πόσο βρώμικο είναι το κινητό σας (photo)

Αν ξέρατε πόσα μικρόβια είναι συγκεντρωμένα στο κινητό σας τηλέφωνο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το ακουμπούσατε ξανά!

Τα βακτήρια αυτά συνήθως είναι αβλαβή, αλλά μερικές φορές είναι από είδη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα, όπως βαριές μολύνσεις οργάνων και ιστών ή ακόμα και σηψαιμία.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της σχετικής μελέτης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαζί με τους φοιτητές του ο δρ Σάιμον Παρκ, λέκτορας Πρακτικής & Βιοϊατρικής Βακτηριολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ, στο πλαίσιο της πρακτικής εξάσκησης του μαθήματος και δημοσιεύει η «Daily Mail».

κινητο-μικροβια

Το πείραμα γίνεται με τους φοιτητές να ακουμπούν το κινητό τους σε ένα μέσο ανάπτυξης βακτηρίων που βρίσκεται μέσα σε δίσκους Πέτρι.

Ο δίσκος Πέτρι είναι το ρηχό, κυλινδρικό, πλαστικό ή γυάλινο «πιατάκι» μέσα στο οποίο γίνονται οι καλλιέργειες των βακτηρίων στα εργαστηριακά επιστημονικά πειράματα, ενώ το μέσον ανάπτυξης βακτηρίων είναι μία αβλαβής για το κινητό ουσία που ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που αγγίζει.

«Τα κινητά τηλέφωνα φιλοξενούν την ιστορία των προσωπικών και σωματικών επαφών μας με άλλους ανθρώπους, χώρους και αντικείμενα», δήλωσε ο δρ Παρκ.

Και πρόσθεσε πως η βακτηριακή ανάλυση των κινητών αποτελεί έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να συνειδητοποιήσει κανείς την μικροβιολογία της καθημερινής ζωής.

Πηγή: idiva.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share