Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αυτές είναι οι αιτίες που οι άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους - Πότε θεωρείται μη φυσιολογικό

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν λύσεις

12 Φεβρουαρίου 2022 17:53
Αυτές είναι οι αιτίες που οι άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους - Πότε θεωρείται μη φυσιολογικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Δρ Marie Dawn Davis, δερματολόγος της Mayo Clinic, αποκαλύπτει τις αιτίες που πολλοί άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους καθώς μεγαλώνουν. Όπως μάλιστα υποστηρίζει, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν λύσεις.

Έβαλε αυγό στα μαλλιά της και λίγο καιρό μετά τα είδε να μακραίνουν

«Μπορεί να έχετε ανδρογενετική αλωπεκία», λέει η Δρ Ντέιβις. Είναι μια γενετική πάθηση γνωστή και ως φαλάκρα ανδρικού ή γυναικείου τύπου. Είναι μια κοινή μορφή τριχόπτωσης, ειδικά για τους άνδρες. Και όπως υποδηλώνει το όνομα, η τριχόπτωση εμφανίζεται με ένα καλά καθορισμένο μοτίβο.

μαλλια-ανδρασ-πεφτουν

«Πρώτα, θα παρατηρήσουν λέπτυνση γύρω από τους κροτάφους και μετά θα συνεχίσει να υποχωρεί προς τα πίσω προς το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Αυτές οι περιοχές στη συνέχεια συναντώνται με ένα σημείο φαλάκρας κοντά στο στροβιλισμό των μαλλιών στο πίσω μέρος της στεφάνης του τριχωτού της κεφαλής.» λέει η Δρ Ντέιβις.

Μερικοί άνδρες ασπάζονται τη φαλάκρα τους, αλλά όσοι θέλουν να αντιμετωπίσουν την τριχόπτωση θα πρέπει να μιλήσουν με έναν ειδικό στα μαλλιά, όπως έναν δερματολόγο.

«Υπάρχουν φαρμακευτικά σαμπουάν, τοπικά συνταγογραφούμενα φάρμακα, από του στόματος φάρμακα και φάρμακα για το ανοσοποιητικό σύστημα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με την αλωπεκία τους με βάση τον τύπο της τριχόπτωσης».

Υπάρχουν επίσης χάπια, υγρά, αφροί και σαμπουάν χωρίς συνταγή γιατρού που μπορούν να προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών ή να επιβραδύνουν τον ρυθμό της υποχώρησης αυτής της γραμμής των μαλλιών.

μαλλια-ανδρασ-πεφτουν

«Δεν είναι ένα μοντέλο που ταιριάζει σε όλους. Αλλά για ορισμένες κοινές διαταραχές, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε χωρίς ιατρική συνταγή», αναφέρει.Όλοι χάνουμε από 50 έως 80 τρίχες την ημέρα, λέει ο ειδικός της Mayo Clinic και τα κύτταρα του δέρματος, τα μαλλιά μας ανανεώνονται φυσικά. Νέες τρίχες, με μέσο κύκλο ζωής από 2 έως 7 έτη, αντικαθιστούν αυτές που χάνουμε καθημερινά.

Επίσης, κάθε θύλακος τρίχας παράγει μια νέα τρίχα στη φάση ανάπτυξης. Τα μαλλιά μας βιώνουν περίπου 25 έως 30 τέτοιους κύκλους στη διάρκεια της ζωής μας.

Ωστόσο, υπό ορισμένες συνθήκες, η διαδικασία της αλωπεκίας μπορεί να επιταχυνθεί. Όταν οι τρίχες που πέφτουν δεν αντικαθίστανται από νέες, τα μαλλιά αραιώνουν σε κάποια σημεία.

Πηγή: pronews.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share