Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Αυτό είναι το υλικό που δεν πρέπει να λείπει από τη σαλάτα σου

Επίλεξε τα «καλά» λιπαρά

8 Φεβρουαρίου 2022 13:57
Αυτό είναι το υλικό που δεν πρέπει να λείπει από τη σαλάτα σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συχνά ακούμε στην τηλεόραση πολλές σταρ να λένε πως προτιμούν να καταναλώνουν τις σαλάτες τους σκέτες χωρίς κανένα dressing προκειμένου να γλιτώσουν θερμίδες και τελικά να χάσουν βάρος. Και ενώ το να αποφύγεις σε καθημερινή βάση τη σος από τη σαλάτα του Καίσαρα αποτελεί αντικειμενικά πολύ καλή ιδέα, μια απλή βινεγκρέτ είναι ίσως αυτό που χρειάζεσαι για υπέροχη γεύση και καλή υγεία.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να βάζεις καθημερινά ξύδι στη σαλάτα σου

βινεγκρέτ σαλάτα

Μάλιστα, σύμφωνα με μια μικρή έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση 32 γραμμαρίων λαδιού, δηλαδή 2 κουταλιών της σούπας, βοηθά στην πλήρη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των λαχανικών από τον ανθρώπινο οργανισμό. Καταναλώνοντας “καλά” λιπαρά μαζί με τη σαλάτα τους, οι συμμετέχοντες στην έρευνα μπόρεσαν να απορροφήσουν καλύτερα 8 θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Ε, Κ και Α, οι οποίες έχουν συνδεθεί με την πρόληψη του καρκίνου και τη βελτίωση της όρασης. Όσο περισσότερο λαδάκι βάζει κανείς μάλιστα τόσο το καλύτερο. “Η προσθήκη της διπλάσιας ποσότητας dressing οδηγεί και στη διπλάσια απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών”, εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας, Wendy White.

Aντί λοιπόν να φοβάσαι τα λιπαρά και να τα αποφεύγεις, να θυμάσαι πως δεν είναι όλα το ίδιο. Επίλεξε τα “καλά” και υγιεινά εξ αυτών και ενσωμάτωσέ τα στα γεύματά σου για να τους χαρίσεις περισσότερη γεύση και να βελτιώσεις την υγεία σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share