Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η απόλυτη σπιτική μάσκα με μέλι για λαμπερά μαλλιά

Θα την λατρέψετε!

7 Φεβρουαρίου 2022 15:51
Η απόλυτη σπιτική μάσκα με μέλι για λαμπερά μαλλιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μέλι δεν κάνει μόνο θαύματα στην γεύση όσων φαγητά προστίθεται, αλλά κάνει και θαύματα στα μαλλιά. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ τα λάθη που κάνεις όταν λούζεσαι.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μία σπιτική μάσκα με μέλι για τα μαλλιά που θα τους χαρίσουν απίστευτη λάμψη. Είναι πολύ εύκολο να την φτιάξεις και αξίζει να τη δοκιμάσεις.

 Η απόλυτη σπιτική μάσκα με μέλι για λαμπερά μαλλιά

Σπιτική μάσκα με μέλι για τα μαλλιά

Υλικά:

  • 1 κσ μέλι
  • Μια κσ ελαιόλαδο
  • Μια κσ γιαούρτι

Εκτέλεση:

  • Βάλε το μέλι σ΄ ένα μικρό κατσαρολάκι με χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  • Ρίξε το μέλι στο μπολάκι που θα έχεις βάλει τα άλλα δύο υλικά και ανακάτεψε καλά.
  • Άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου και τύλιξε τα με διάφανη μεμβράνη.
  • Μετά από είκοσι λεπτά αφαίρεσε την μεμβράνη και λούσε τα μαλλιά σου.
  • Μόλις τα στεγνώσεις θα δεις πόσο πιο μεταξένια θα είναι.

Θέλεις λαμπερά μαλλιά; Η μάσκα με μηλόξυδο που θα σε βοηθήσει να το πετύχεις

Το μηλόξυδο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως φάρμακο και είδος διατροφής και έχει αναρίθμητες χρήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι το συνδέουν μόνο με το μαγείρεμα αλλά οι χρήσεις του υπερβαίνουν κατά πολύ την χρήση στην κουζίνα. Μάλιστα, το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό σε σπιτική μάσκα για λαμπερά μαλλιά.

Παράλληλα, ανακάλυψε εδώ τα λάθη που κάνεις όταν λούζεσαι.

Θέλεις λαμπερά μαλλιά; Η μάσκα με μηλόξυδο που θα σε βοηθήσει να το πετύχεις

Μάσκα μαλλιών με μηλόξυδο

Θα χρειαστείς:

  • ¼ φλιτζανιού αφιλτράριστο (ή βιολογικό) μηλόξυδο
  • 1 ½ φλιτζανιού νερό
  • Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο, προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις την μυρωδιά του

Η διαδικασία:

  • Ανέμειξε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι με spray applicator
  • Αφού λουστείς, ψέκασε τα βρεγμένα μαλλιά σου και άφησε το να δράσει για 3 με 5 λεπτά
  • Έπειτα ξέβγαλε με νερό

Έβαλε μαγειρική σόδα και λεμόνι στα μαλλιά της κόρης και έδιωξε τις ψείρες

Κόλλησε ψείρες το παιδί σου στο σχολείο και θες να απαλλαχτεί άμεσα από αυτές; Υπάρχει μία θεραπεία με λεμόνι και μαγειρική σόδα που είναι πανεύκολη και μπορεί να απομακρύνει τις ενοχλητικές ψείρες. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε τα 3 υλικά που εξαφανίζουν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από το πρόσωπo.

Η θεραπεία

Βάλτε ίση ποσότητα φρεσκοστυμμένου χυμού λεμονιού με ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα υλικά και βάλτε το μείγμα σε όλο το κεφάλι και το μήκος των μαλλιών. Απλώστε καλύτερα με μια χτένα και τυλίξτε το κεφάλι του παιδιού σας με νάιλον σκουφάκι ή μεμβράνη. Αφήστε το για 2-3 ώρες.

Μόλις το βγάλετε χτενίστε καλά με ένα χτενάκι που θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

Έβαλε σόδα και λεμόνι στα μαλλιά της κόρης και έδιωξε τις ψείρες

Τι είναι οι ψείρες και πως κολλάνε στα μαλλιά

Οι φθείρες (ψείρες) του κεφαλιού είναι άπτερα έντομα με έξι πόδια.Οι δαγκάνες στα πόδια τους είναι προσαρμοσμένες έτσι ώστε να προσκολλώνται στις τρίχες της κεφαλής και κυρίως στις πιο θερμές περιοχές αυτής, πίσω από τα αυτιά και στον αυχένα. Είναι διαφανείς και έχουν μήκος 3-4 χιλιοστά. Τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και έτσι αποκτούν ένα καφε-κοκκινωπό χρώμα.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, που είναι περίπου 40 ημέρες, το θηλυκό γεννά 300 περίπου αυγά με συχνότητα 7-10 ημερησίως. Τα αυγά προσκολλώνται στις τρίχες με ένα συγκολλητικό υλικό από χιτίνη που εκκρίνεται από αδένες του θηλυκού. Ο χρόνος επώασης των αυγών ανέρχεται σε 8-10 μέρες. Απο τα αυγά αυτά γεννιούνται οι νύμφες ενώ τα άδεια κελύφη που απομένουν αποτελούν τις γνωστές "κόνιδες".

Ενώ οι ώριμες ψείρες δε μπορούν να επιζήσουν για πάνω από 2 μέρες μακριά από το ανθρώπινο κεφάλι, τα αυγά μπορούν να επιβιώσουν μέχρι και για 10 μέρες μακριά μας(π.χ. στα ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα, τις χτένες, τις πετσέτες, τα παιχνίδια ή τα χαλιά).

Οι νεαρές ψείρες ονομάζονται νύμφες. Σε 10 μέρες από την εκκόλαψή τους ενηλικιώνονται και μπορούν να κάνουν καινούργια αυγά. Έτσι γνωρίζετε πως αν υπάρχουν αυγά στα μαλλιά, πολύ εύκολα θα προσβληθείτε από ψείρες για άλλη μια φορά.

Η ψείρα μπορεί να μεταδοθεί από παιδί σε παιδί με άμεση επαφή των κεφαλιών τους ή και με την ανταλλαγή μολυσμένων προσωπικών αντικειμένων ( κασκόλ, κτένα, τσιμπιδάκια, κορδέλες ).Οι ψείρες κινούνται(σέρνονται) στο τριχωτό του κεφαλιού, αλλά δε μπορούν ούτε να πηδήξουν, ούτε να πετάξουν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share