Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έτσι θα καταφέρεις το παιδί σου να φάει μπρόκολο

Η τέλεια συμβουλή

6 Φεβρουαρίου 2022 16:00
Έτσι θα καταφέρεις το παιδί σου να φάει μπρόκολο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάθε είδους συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η αυξανόμενη κατανάλωση φυτικών τροφών, όπως το μπρόκολο, μειώνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και άλλα. Μπορεί επίσης να συμβάλλει στην υγιή επιδερμίδα και δυνατές τρίχες, αυξημένη ενέργεια και συνολικά χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Παράλληλα, 10 πράγματα για το μπρόκολο που πρέπει σίγουρα να μάθεις.

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πράσινα λαχανικά, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό μας αλλά και για του παιδιού μας. Ωστόσο, πολλές φορές όταν ένα παιδί δει το μπρόκολο μπροστά του μέσα στο πιάτο δεν θα το φάει.

Έτσι θα καταφέρεις το παιδί σου να φάει μπρόκολο

Δυστυχώς, επειδή έχει πράσινο χρώμα, και τα περισσότερα παιδιά δε συμπαθούν καθόλου το πράσινο στα φαγητά, είναι δύσκολο να το δώσουμε (αν δεν έχει συνηθίσει να το τρώει από μικρό) βραστό ή στον ατμό ή μέσα σε φαγητό ολόκληρο. Γι’ αυτό θα πρέπει να το κρύψουμε.

Και σου έχω καλά νέα: το μπρόκολο κρύβεται μέσα στα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών.

Ένα βασικό τρικ για την επιτυχία του να κρύβουμε λαχανικά είναι η επιλογή των σωστών χρωματικών συνδυασμών. Πρέπει δηλαδή το λαχανικό το οποίο κρύβουμε να μην φαίνεται. Και το μπρόκολο, επειδή είναι πράσινο, κατά βάση κρύβεται μέσα σε κιμά. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για εσένα; Ότι το κρύβεις σε: μακαρόνια με κιμά, burgers, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να το βράσεις, να το πολτοποιήσεις και να το προσθέσεις (όχι μεγάλες ποσότητες) σε όλα τα φαγητά που σου προανέφερα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share