Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λεκές από αίμα στα ρούχα: 6+1 αποτελεσματικοί τρόποι για να τον αφαιρέσετε

Θα σας «λύσουν» τα χέρια

4 Φεβρουαρίου 2022 18:56
Λεκές από αίμα στα ρούχα: 6+1 αποτελεσματικοί τρόποι για να τον αφαιρέσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιαμφισβήτητα, «πονοκέφαλος» για όλα τα νοικοκυριά αποτελούν οι λεκέδες αίματος, οι οποίοι δεν αφαιρούνται εύκολα από τα ρούχα. Παράλληλα, δείτε πως να βγάλετε το λεκέ από μαρκαδόρο.

Ας δούμε 7 τρόπους για να αφαιρέσουμε τους λεκέδες αίματος στα ρούχα:

Λευκό ξύδι

Το ξύδι είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους μας στην καθαριότητα του σπιτιού. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τους λεκέδες αίματος στα ρούχα το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε το χρώμα να μην διεισδύει στο ύφασμα. Ρίξτε λευκό ξύδι πάνω στο λεκέ και περιμένετε 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, καθαρίστε καλά τον λεκέ με ένα πανί ή μια πετσέτα. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο και στη συνέχεια πλύνετε κανονικά.

Αμμωνία

Η αμμωνία είναι και εδώ παρούσα! Αναμείξτε 1 κουταλάκι της σούπας αμμωνία και μισό ποτήρι νερό. Σκουπίστε το λεκέ αίματος βυθίζοντας ένα καθαρό πανί στο μείγμα και αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια πλύνετε κανονικά. Προσοχή όμως στον τύπο του υφάσματος: δεν χρησιμοποιούμε αμμωνία σε μάλλινα και μεταξωτά!

Οξυζενέ

Το οξυζενέ είναι μια αποτελεσματική λύση αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να ξεθωριάσει ορισμένους τύπους υφασμάτων. Χρησιμοποιείστε οξυζενέ απευθείας στο λεκέ του αίματος στο ρούχο αν δεν πρόκειται για ευαίσθητο ύφασμα. Αν το ύφασμά σας είναι ευαίσθητο τότε αναμείξτε το με νερό και στην συνέχεια καθαρίστε τον λεκέ από αίμα. Ξεπλύνετε με νερό και πλύνετε με τον τρόπο που το κάνετε συνήθως.

Κόκα κόλα

Η κόκα κόλα είναι επίσης ένα από τα προϊόντα που καθαρίζει καλύτερα τους λεκέδες αίματος. Εάν κάποιο από τα άλλα καθαριστικά δεν υπάρχει στο σπίτι σας, τότε μπορείτε να καταφύγετε στην κόλα. Ρίξτε λίγη κόκα κόλα στο λεκέ αίματος και αφήστε το να καθίσει για λίγο. Στη συνέχεια πλύνετε κανονικά!

Πως να αφαιρέσεις λεκέ από αίμα στα ρούχα

Ταλκ

Για να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος από ρούχα, αναμείξτε νερό και ταλκ σε σκόνη. Απλώστε το μείγμα στο λεκέ και αφήστε το να στεγνώσει. Μετά την ξήρανση, αφαιρέστε τους λεκέδες αίματος.

Κρύο αλατόνερο

Μόλις εμφανιστεί ο λεκές, μουλιάστε τα λεκιασμένα ρούχα σε μία λεκάνη με κρύο αλατόνερο. Αφού περιμένετε 3-4 ώρες, τρίψτε τους λεκέδες αίματος με υγρό απορρυπαντικό και στην συνέχεια πλύνετε το ρούχο σας.

Οδοντόκρεμα

Μία άλλη αποτελεσματική λύση είναι η οδοντόκρεμα! Χρησιμοποιείστε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και αφήστε την να στεγνώσει επάνω στο ύφασμα. Στην συνέχεια βρέξτε το ύφασμα με λίγο νερό ώστε να φύγει η οδοντόκρεμα και με λίγο σαπούνι και νερό αφαιρέστε την εντελώς. Η συγκεκριμένη μέθοδος αφορά υφάσματα τα οποία μπορούν να πλυθούν στο χέρι!

Προσοχή: Να μην ρίξετε ζεστό νερό σε λεκέ με αίμα, διότι ο λεκές θα απλωθεί και η στάμπα θα μείνει επάνω στο ύφασμα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share