Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δεν έχεις χρόνο για προπόνηση; 8 +1 καθημερινές κινήσεις για να έχεις υγεία και ευεξία

Χρήσιμες συμβουλές

2 Φεβρουαρίου 2022 21:01
Δεν έχεις χρόνο για προπόνηση; 8 +1 καθημερινές κινήσεις για να έχεις υγεία και ευεξία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως είσαι πολύ απασχολημένη και ο χρόνος σου είναι τόσο περιορισμένος που δεν έχεις χρόνο για να εντάξεις στη ζωή σου την άθληση; Εντάξει... μπορεί να μην προλαβαίνεις να αθληθείς και να κάνεις προπονήσεις, ωστόσο υπάρχουν εύκολοι τρόποι να εντάξεις στην καθημερινότητά σου την κίνηση.

Παράλληλα, ανακάλυψε το απόλυτο μυστικό για να καταπολεμήσεις τη λαχτάρα για γλυκό.

Οι αθλήτριες Πόλυ Χάτζογλου και Βίβιαν Δράκου, δίνουν κάποιες συμβουλές για το πως να εντάξεις στη ζωή σου την κίνηση με μικρούς και εύκολους τρόπους, όταν δεν μπορείς να βρεις καθόλου χρόνο για προπόνηση.

 Δεν έχετε χρόνο για προπόνηση; 8 +1 καθημερινές κινήσεις για να έχεις υγεία και ευεξία

Οι συμβουλές

  • Ξύπνα μία ώρα νωρίτερα πριν ξεκινήσεις την καθημερινή σου ρουτίνα, κάνε μερικές απαλές διατάσεις ή βγες έξω για ένα γρήγορο περπάτημα.
  • Πιάσε το λουρί και περπάτησε με το σκυλάκι σου πιο συχνά μέσα στη μέρα ή κάνε μεγαλύτερες αποστάσεις. Το σώμα σου αλλά και ο μικρός φίλος σου θα σε ευχαριστήσουν.
  • Περπάτησε και μίλα. Ακόμα κι αν είσαι όλη την ώρα στο τηλέφωνο για κλήσεις εργασίας, δε χρειάζεται να κολλάς στην καρέκλα σου. Κάνε συνήθεια το να μιλάς και να περπατάς.
  • Επισκέψου το σούπερ μάρκετ με τα πόδια.
  • Εκτέλεσε μικρές ασκήσεις, όπως καθίσματα ή προβολές, βλέποντας μια αγαπημένη σειρά.
  • Ξέχνα ότι έχεις αυτοκίνητο. Άσ’ το παρκαρισμένο έξω από το σπίτι ή πάρκαρε πιο μακριά από τον προορισμό σου και φτάσε σ’ αυτόν περπατώντας.
  • Πάρε τις σκάλες. Ο ανελκυστήρας μπορεί να ανεβαίνει, αλλά σίγουρα δεν ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς σου. Ανέβαινε από τις σκάλες όποτε μπορείς, έστω και για έναν όροφο ή δύο (πάντα με προσοχή και αν δεν έχεις κάποιον πόνο ή τραυματισμό που δε σου επιτρέπει να ανεβαίνεις σκάλες).
  • Κάνοντας οικιακές δουλειές, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ιδρώσεις.
  • Όταν η/ο φίλη/ος σου προτείνει να βρεθείτε, μην κάνεις πάντα την επιλογή για το συνηθισμένο δείπνο, ποτό ή σινεμά. Πρότεινε κάτι πιο active, όπως ένα περπάτημα/τρέξιμο, ένα μάθημα yoga, χορού, ποδήλατο, extreme sport water sports (ski, sup) κ.λπ. Αν ξεκινήσεις με αυτές τις μικρές αλλαγές, θα βρεις και άλλες πολλές ευκαιρίες για να είσαι πιο δραστήρια καθημερινά. Θυμήσου πως κάθε βήμα μετράει.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share