Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μπαχαρικό που σταματά το πόνο - Για όλες τις περιπτώσεις

Το φυσικό αναλγητικό!

2 Φεβρουαρίου 2022 15:19
Αυτό είναι το μπαχαρικό που σταματά το πόνο - Για όλες τις περιπτώσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γαρύφαλλο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, αλλά και με εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία!

Παράλληλα, δείτε ποιό είναι το μπαχαρικό που εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους

Το γαρύφαλλο υπήρξε το μήλον της έριδος για πολλούς θαλασσοπόρους της αποικιοκρατίας, που προσπάθησαν να μονοπωλήσουν τις ανεκτίμητες ιδιότητες του μπαχαρικού και συνάμα βοτάνου. Σήμερα το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται τόσο στη γαστρονομία όσο και στην παραδοσιακή ιατρική για τις αξιοθαύμαστες οργανοληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Κατατάσσεται στις αντικαρκινικές τροφές, ενώ επίσης έχει εντυπωσιακές αποτοξινωτικές και προστατευτικές ιδιότητες.

Περιέχει σημαντικές ποσότητες αιθέριου ελαίου και φλαβονοειδή, και θεωρείται φάρμακο για πολλές παθήσεις.

Περιέχει καλές ποσότητες των βιταμινών Α, C, Κ και του συμπλέγματος Β, καθώς και μέταλλα, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, σελήνιο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι επίσης ισχυρό αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και επίσης έχει αναισθητικές ιδιότητες που το καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών αλλά και υγιεινής.

γαρυφαλλο

Οι δράσεις του είναι πολλές στον ανθρώπινο οργανισμό

Η χρήση του μπορεί να ανακουφίσει από πονόδοντο, δυσπεψία, ναυτία και ημικρανίες. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι φυσικό αναλγητικό και αντισηπτικό, ενώ είναι φυσικό αντιοξειδωτικό. Το γαρίφαλο χρησιμοποιείται ως φυσικό τοπικό αναισθητικό και δρα ενάντια στην κακοσμία του στόματος.

Λόγω της αναλγητικής του δράσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για πόνους αρθρώσεων και μυών, ενώ η αντιφλεγμονώδης δράση του το καθιστά ιδανικό και για χρήση σε πληγές και ακμή. Ως φυσικό αποχρεμπτικό, προστατεύει το άνω αναπνευστικό σύστημα, ενώ παράλληλα δρα ενάντια στην υπέρταση και προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το αιθέριο έλαιό του είναι επίσης ωφέλιμο για το κυκλοφορικό σύστημα και είναι ένας ισχυρός αναστολέας των αιμοπεταλίων το οποίο προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα. Είναι επίσης εξαιρετικό για τα πόδια των αθλητών και για την επούλωση τραυμάτων, μώλωπες, εγκαύματα, εξανθήματα, και ψωρίαση.

Το αιθέριο έλαιο του γαρύφαλλου είναι ένα αποτελεσματικό αποσυμφορητικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν ψεκαστήρα, υγραντήρα, ή αρωματοθεραπευτική μηχανή για να βοηθήσει την απολύμανση του αέρα και να βοηθήσει το αναπνευστικό σε ασθένειες όπως η ιγμορίτιδα, η φυματίωση, βρογχίτιδα, άσθμα αλλά και το βήχα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share