Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μπαχαρικό που εξαφανίζει του μαύρους κύκλους

Πείτε «αντίο» μια και καλή

2 Φεβρουαρίου 2022 13:55
Αυτό είναι το μπαχαρικό που εξαφανίζει του μαύρους κύκλους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η beauty vlogger ισχυρίζεται πως αυτό το μπαχαρικό που έχεις στο ντουλάπι σου θα εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους.

Αν είσαι Shape Girl θα έχεις εξοικειωθεί ήδη με τον κουρκουμά και τα οφέλη του. Αυτό που, ίσως, δεν ξέρεις είναι πως ο κουρκουμάς μπορεί να καταπολεμήσει και τους μαύρους κύκλους. Ή, τουλάχιστον, έτσι ισχυρίζεται η beauty vlogger Farah D με βίντεο που μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Δείτε επίσης: Κουρκουμάς: Το μπαχαρικό θαύμα, η άγνωστη «ασπίδα προστασίας» για την καρδιά

ε αυτό το γρήγορο βίντεο, η vlogger αναμειγνύει περίπου 1/8 κ.γ. κουρκουμά με περίπου 1 κ.σ. βουτυρόγαλα και έπειτα εφαρμόζει το μείγμα κάτω από τα μάτια της. Αφού στεγνώσει, ξεπλένει το πρόσωπο της και αποκαλύπτει μία πιο φωτεινή επιδερμίδα. Η Farah συστήνει να ακολουθείς συχνά το εν λόγω μυστικό ομορφιάς για να διώξεις μια για πάντα τους μαύρους κύκλους.

Πώς φεύγουν οι μαύροι κύκλοι; Δες το βίντεο:

Τα οφέλη του κουρκουμά

  • Διαθέτει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτές, όπως έχει αποδειχθεί αρκετές φορές φέρουν τα ίδια αποτελέσματα με εκείνες διάσημων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Η δράση τους έγκειται στο ότι η κουρκουμίνη καταπολεμά σε μοριακό επίπεδο τη φλεγμονή, καθώς πρόκειται για βιοδραστική ουσία. Έτσι, βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ και άλλων ασθενειών.
  • Ενισχύει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. Εκτός του ότι η κουρκουμίνη μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού (είναι οι ουσίες που αντιδρούν σε διάφορες οργανικές ουσίες όπως οι πρωτεΐνες, τα λιπαρά οξέα και το DNA προκαλώντας γήρανση και την εκδήλωση πολλών ασθενειών) ενισχύει και την δραστηριότητα των αντιοξειδωτικών ενζύμων που ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει έτσι κι αλλιώς από μόνος του.
  • Βοηθάει στη βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κουρκουμίνη που περιέχεται στον κουρκουμά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ορμόνης BDNF στον εγκέφαλο, η μειωμένη περιεκτικότητα της οποίας έχει συνδεθεί με διάφορες εγκεφαλικές διαταραχές όπως το Αλτσχάιμερ και η κατάθλιψη.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share