Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Προσοχή με τις μεταλλαγμένες ντομάτες - Ο τρόπος για να τις ξεχωρίσετε

Μη βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας

2 Φεβρουαρίου 2022 10:53
Προσοχή με τις μεταλλαγμένες ντομάτες -  Ο τρόπος για να τις ξεχωρίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα γενετικά μεταλλαγμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν να βλάψουν βαριά την υγεία σας. Επειδή πλέον πουλιούνται παντού είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα. Με τον παρακάτω τρόπο θα ξεχωρίσετε τις μεταλλαγμένες ντομάτες.

Η ντομάτα είναι πολύ θρεπτική, αν και πρέπει να προσέχουμε όταν την καταναλώνουμε, αφού μέχρι και η φλούδα μπορεί να αποτελεί κίνδυνο, και εδώ θα δείτε μερικές επιπτώσεις που έχει για την υγεία.

μεταλλαγμένες ντομάτες

Ξέρουμε άραγε τι τρώμε; Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα μεταλλαγμένα προϊόντα από τα φυσικά αν και θα έπρεπε. Υπάρχουν επιστήμονες και βιομηχανίες που τα στηρίζουν και μας επηρεάζουν να νιώθουμε ασφαλείς, αλλά θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να ξέρουμε τις διαφορές και να επιλέγουμε συνειδητά. Έχει ειπωθεί κατά καιρούς ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα προκαλούν αλλεργίες και ασθένειες και πολλές χώρες έχουν αποκλείσει την παραγωγή και κατανάλωσή τους, όπως η Αυστραλία, το Μεξικό, το Περού, η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι θα τις ξεχωρίσετε

Τα προϊόντα για των οποίων την παραγωγή χρησιμοποιήθηκαν αντιβιωτικά, παρασιτοκτόνα και λιπάσματα διαθέτουν κωδικό με 4 ψηφία. Για παράδειγμα μια μπανάνα έχει τον κωδικό 4011. Από την άλλη, τα οργανικά λαχανικά και φρούτα που παρήχθησαν δίχως συνθετικά χημικά διαθέτουν έναν πενταψήφιο αριθμό που ξεκινάει με τον αριθμό 9 ενώ τα αντίστοιχα γενετικά τροποποιημένα είδη έχουν πενταψήφιο κωδικό που ξεκινάει από 8. Έτσι μια οργανική μπανάνα έχει τον κωδικό 94011 ενώ η γενετικά τροποποιοιημένη μπανάνα έχει τον κωδικό 84011.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για πιο πολλές πληροφορίες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share