Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εγκεφαλικό: Πως θα προλάβετε το θανατηφόρο επεισόδιο

Συμβούλες πρόληψης!

2 Φεβρουαρίου 2022 09:28
Εγκεφαλικό: Πως θα προλάβετε το θανατηφόρο επεισόδιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα άτομα που πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση, αθηροσκλήρωση και έχουν υψηλή χοληστερόλη στο αίμα διατρέχουν κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Σε αυτό το σημείο, να σας υπενθυμίσουμε τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πόνο στη πλάτη

Προληπτικά θα πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό τους σε τακτικά χρονικά διαστήματα και να μεριμνούν για τη φαρμακευτική τους αγωγή, είπε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο «Prime» η καρδιολόγος Ντάρια Σεργκέεβα.

Τόνισε ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η κύρια αιτία εγκεφαλικού επεισοδίου, είτε αισθανόμαστε αυξημένη την πίεση μας είτε όχι.

εγκεφαλικο

Μετά την ηλικία των 40, επιβάλλεται να ελέγχουμε την πίεση μία με δύο φορές τον χρόνο, ακόμα κι αν δεν αισθανόμαστε κάποια συμπτώματα, ενώ σε περίπτωση που η πίεση μας είναι υψηλότερη από 140/90, καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας, επισήμανε η καρδιολόγος.

Όσοι πάσχουν από αθηροσκλήρωση είναι σημαντικό να σταματήσουν το κάπνισμα και να ρυθμίσουν το βάρος τους.

Τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη είναι απαραίτητο να συμβουλευτούν έναν γιατρό και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του, πρόσθεσε.
Η κολπική μαρμαρυγή είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο. Έτσι, για να ανιχνευτεί έγκαιρα η κολπική μαρμαρυγή και να συνταγογραφηθεί θεραπεία, πρέπει να υποβαλλόμαστε σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις και να κάνουμε ΗΚΓ (ηλεκτροκαρδιογράφημα) μία φορά τον χρόνο, είπε καταλήγοντας η καρδιολόγος Ντάρια Σεργκέεβα.
Πηγή: sputnik.gr
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share