Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το καυτό νερό καταστρέφει τα μαλλιά: Πόσα λάθη κάνετε όταν λούζεστε;

Το γνωρίζατε;

1 Φεβρουαρίου 2022 20:41
Το καυτό νερό καταστρέφει τα μαλλιά: Πόσα λάθη κάνετε όταν λούζεστε;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι 5 κανόνες για το λούσιμο των μαλλιών.

Καστανά μαλλιά! Με αυτό το σπιτικό καλλυντικό θα τους χαρίσεις extra λάμψη

1. Το πόσο συχνά λούζουμε τα μαλλιά μας εξαρτάται από την υφή τους,” λέει η διάσημη hairstylist Jasmine Αnna Galazka. “Tα λεπτά μαλλιά πρέπει να λούζονται καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα. Τα πυκνά και με χοντρή τρίχα μαλλιά μπορούμε να τα λούζουμε μια με δύο φορές την εβδομάδα”.

Αν έχετε λεπτή τρίχα, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε με ένα κοντίσιονερ όγκου το σαμπουάν σας σε κάθε δεύτερο λούσιμο ώστε να μην αφαιρέσετε από τα μαλλιά σας τα φυσικά τους έλαια.

2. Η θερμοκρασία του νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πιθανόν να λούζεστε με πολύ ζεστό νερό κάτι που ανοίγει τον θύλακα της τρίχας κάνοντας τα μαλλιά επιρρεπή στην ξηρότητα και το σπάσιμο.

Λούστε τα μαλλιά σας και περιποιηθείτε τα με το κοντίσιονερ χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό το οποίο θα σταδιακά θα κρυώσετε. Κάνοντας αυτό το τρικ κλείνετε τι θύλακα της τρίχας και δίνετε λάμψη στα μαλλιά.

λουσιμο-μαλλια

3. Χρειάζεται μόνο μικρή ποσότητα σαμπουάν. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πολύ σαπουνάδα για να καθαρίσουν τα μαλλιά (στην πραγματικότητα, αν το σαμπουάν δεν περιέχει θειικό άλας, δεν θα αφρίσει πολύ, ίσως και καθόλου) Απλώστε το σαμπουάν κάντε μασάζ στις ρίζες και χρησιμοποιείστε το νερό απλά για να βοηθήσετε να απλωθεί, αφήστε το να δράσει για ένα-δύο λεπτά.

4. Ανανεώστε το σαμπουάν σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη μάρκα του σαμπουάν σας και έπειτα από ένα μήνα να επανέλθετε. Χρησιμοποιείστε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, ιδιαίτερα αν εφαρμόζετε αρκετά προϊόντα σταιλινγκ ή το νερό είναι σκληρό.

5. Σκεφτείτε να αντικαταστήσετε μια μάσκα μαλλιών αντί του κοντίσιονερ. Οι μάσκες μαλλιών προστατεύουν το χρώμα και ενυδατώνουν και μπορούν να εξασφαλίσουν μια μικρή καθυστέρηση μέχρι το επόμενο ραντεβού σας στο κομμωτήριο.

λουσιμο-μαλλια

Τα πιο χοντρά μαλλιά μπορούν να εφαρμόσουν τις μάσκες σε όλο το κεφάλι, τα λεπτότερα τύπους μαλλιά είναι καλό να χρησιμοποιούν τη μάσκα στις άκρες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share