Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προσοχή: Ο λόγος που δεν πρέπει να στεγνώνετε τα χέρια σας στα μηχανήματα αέρα

Δώστε βάση!

31 Ιανουαρίου 2022 17:15
Προσοχή: Ο λόγος που δεν πρέπει να στεγνώνετε τα χέρια σας στα μηχανήματα αέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι λίγες οι τουαλέτες σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια που έχουν, εκτός από χαρτί, μηχανήματα που στεγνώνουν τα χέρια με ζεστό αέρα.

Πολλοί από εμάς, μόλις πλύνουν τα χέρια τους, τα βάζουν κάτω από τα μηχανήματα για να φύγουν τα νερά. Ωστόσο, αυτή η κίνηση είναι λάθος, καθώς μαζί με τον ζεστό αέρα εξαπλώνονται και μικρόβια.

Δείτε επίσης: Έχουν αφυδατωθεί τα χέρια σου από τα αντισηπτικά; Σου έχουμε την λύση

στέγνωμα χεριών μηχανήματα αέρα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνιστερ στη Βρετανία, που έκαναν τις σχετικές έρευνες και δημοσίευσαν τα ευρήματα τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Microbiology, διαπίστωσαν πως τα συγκεκριμένα μηχανήματα με αέρα εξαπλώνουν 1.300 φορές περισσότερους ιούς και μικρόβια από ό,τι το στέγνωμα με χαρτοπετσέτες.

Η συγκεκριμένη μελέτη του Γουεστμίνιστερ είναι παρόμοια με έρευνα του Leeds το 2014, όταν και αποδείχτηκε ότι η μέθοδος στεγνώματος AIRBLADE εξαπλώνει μόλις 27 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι το χαρτί.

Μούδιασμα στα χέρια; Αντιμετωπίστε το φυσικά με αυτό το μπαχαρικό

Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει σιωπηλά από μούδιασμα των άκρων, κυρίως στα χέρια και τα πόδια. Υπάρχουν πολλές αιτίες για το μούδιασμα και σε πολλές περιπτώσεις ίσως αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν την αύξηση της κυκλοφορίας καθώς και στρατηγικές αντιμετώπισης προκειμένου να μειωθούν τα συμπτώματα και η συχνότητά τους.

Το μούδιασμα συμβαίνει συχνά αφού έχετε έρθει σε μια ανατομικά δύσκολη θέση, όπως το να κάθεστε σταυροπόδι για πολύ ώρα, ή να έχετε ξαπλώσει επάνω στο χέρι σας. Πως αντιμετωπίζεται ένα απλό πιάσιμο;

Η λύση είναι κανέλα

Η κανέλα περιέχει πολλές χημικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά, όπως το μαγγάνιο και το κάλιο, καθώς και πολλές σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Οι θρεπτικές της ιδιότητες συμβάλλουν στη βελτίωση της ροής του αίματος στα χέρια και τα πόδια και έτσι βοηθούν στην αντιμετώπιση του μουδιάσματος σε αυτές τις περιοχές.

Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη 2-4 γραμμαρίων σκόνης κανέλας καθημερινά για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share