Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έβαλε μέλι στα μαλλιά της και έγιναν πιο όμορφα από ποτέ

Το απόλυτα κόλπο

31 Ιανουαρίου 2022 15:01
Έβαλε μέλι στα μαλλιά της και έγιναν πιο όμορφα από ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μέλι δεν δίνει μόνο υπέροχη γεύση σε πολλά φαγητά, αλλά κάνει και θαύματα στα μαλλιά. Μάλιστα, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο σύμμαχο για την υγεία και την ομορφιά τους. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα ενυδατώσεις τα μαλλιά σου με μία σπιτική κρέμα και 2 υλικά.

Το μέλι βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών

Το μέλι χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την περιποίηση και την επούλωση δερματικών πληγών και εγκαυμάτων εξαιτίας των αντιβακτηριδιακών, αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Σύμφωνα με παλιότερη μελέτη προάγει την υγεία των επιθηλιακών δερματικών κυττάρων. Το δέρμα της κεφαλής μας είναι γεμάτο από τέτοια επιθηλιακά κύτταρα που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Έχει μαλακτικές ιδιότητες

Χρησιμοποιούμε το κοντίσιονερ για τα μαλλιά για να τα βοηθήσουμε να διατηρήσουν την υγρασία τους. Το μέλι έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες που βοηθά τα μαλλιά να διατηρηθούν υγιή και ενυδατωμένα, ενώ επίσης περιέχει πολλές βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, αντιοξειδωτικά και μεταλλικά άλατα.

Το μέλι κάνει λαμπερά τα μαλλιά

Οι υγροσκοπικές και μαλακτικές ιδιότητες του μελιού «σφραγίζουν» την υγρασία της τρίχας, απαλύνουν τα λέπια της και χαρίζει λάμψη ακόμα και στα πιο θαμπά και ξηρά μαλλιά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο του σαν μάσκα ή μαζί με κοντίσιονερ. Ανάμειξε μέλι με το αγαπημένο σου μαλακτικό μαλλιών σε αναλογία 1:1. Άπλωσέ το μείγμα σε νωπά μαλλιά, κράτησέ το για τουλάχιστον μισή ώρα (ιδανικά όλο το βράδυ) και λούσου.

Το μέλι χαρίζει φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά

Θέλεις να κάνεις ανταύγειες στα μαλλιά σου αλλά να αποφύγεις τη συνηθισμένη χημική διαδικασία; Δοκίμασε να τα ξανοίξεις με μέλι. Φυσικά θα σου πάρει πολύ περισσότερο καιρό γιατί χρειάζονται περίπου 9-15 εφαρμογές ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Αν προσθέσεις στο μέλι κανέλα τα μαλλιά θα πάρουν υπέροχες κοκκινωπές αποχρώσεις, ενώ αν βάλεις λεμόνι οι ανταύγειες θα γίνουν πιο ξανθές. Πώς το κάνεις; Αναμειγνύεις μέλι με νερό σε αναλογία 4:1 (4 μέλι, 1 νερό) για να δημιουργήσεις ένα ομοιογενές μείγμα. Στο μείγμα προσθέτεις και κανέλα ή λεμόνι αν τα χρησιμοποιήσεις. Το απλώνεις στα μαλλιά, φοράς ένα νάιλον σκουφάκι μπάνιου και περιμένεις μία περίπου ώρα. Το αφαιρείς με νερό και σαμπουάν. Μην ξεχάσεις να βάλεις κοντίσιονερ!

Έβαλε μέλι στα μαλλιά της και έγιναν πιο όμορφα από ποτέ

Προστατεύει την τρίχα από το σπάσιμο

Η κερατίνη είναι μια πολύ σημαντική πρωτεΐνη που αποτελεί δομικό συστατικό των μαλλιών. Οι μάσκες με πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία και την καλή τους εμφάνιση. Αν και το μέλι περιέχει μόλις 0,5% πρωτεΐνη, εντούτοις ο συνδυασμός με τα άλλα θρεπτικά του στοιχεία ευεργετεί την τρίχα και την προφυλάσσει από το σπάσιμο.

Βοηθά στην αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης

Εξαιτίας των ευεργετικών του ιδιοτήτων οι μάσκες με μέλι στο τριχωτό της κεφαλής μπορούν να βοηθήσουν στην τριχόπτωση που συνήθως έχουμε στην αλλαγή των εποχών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share