Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έχεις βάλει στόχο να γίνεις πρωινός τύπος; 5 μυστικά για να το πετύχεις

Χρήσιμες συμβουλές

28 Ιανουαρίου 2022 14:11
Έχεις βάλει στόχο να γίνεις πρωινός τύπος; 5 μυστικά για να το πετύχεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχεις συνηθίσει να ξυπνάς αργά και ξαφνικά αποφάσισες να γίνεις πρωινός τύπος, ίσως σου φανεί δύσκολο στην αρχή. Ωστόσο, η συνήθεια του να ξυπνάς νωρίς είναι ευεργετική και έχει πολλά οφέλη. Παράλληλα, για αρκετές δουλειές το πρωινό ξύπνημα είναι απαραίτητο, όποτε όσο και αν δεν σου αρέσει αυτή τη συνήθεια, ίσως χρειαστεί να την υιοθετήσεις.

Μάλιστα, υπάρχουν κάποια μυστικά που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις νοοτροπία και να γίνεις πιο εύκολα πρωινός τύπος. Παράλληλα, διάβασε εδώ πως είναι το σωστό πρωινό ξύπνημα.

Κοιμηθείτε νωρίς

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να σηκώνεστε εύκολα το πρωί είναι να κοιμάστε νωρίς το προηγούμενο βράδυ. Όταν είστε ξεκούραστη, δε θα θέλετε να κοιμηθείτε «πέντε λεπτά ακόμα» και δε θα καταλήξετε να τρέχετε μέσα στη βιασύνη για να προλάβετε το λεωφορείο. Αν δυσκολεύεστε να υιοθετήσετε νέες συνήθειες, δοκιμάστε να το κάνετε σταδιακά, ξεκινώντας με το να πέφτετε για ύπνο μία ώρα νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Μόλις αρχίσετε να συνηθίζετε στο νέο σας πρόγραμμα, προσαρμόστε το έτσι ώστε να κοιμάστε μια ώρα που σας επιτρέπει να ξυπνάτε ξεκούραστη.

Έχεις βάλει στόχο να γίνεις πρωινός τύπος; 5 μυστικά για να το πετύχεις

Προετοιμάστε το σώμα σας

Το μυαλό σας εναρμονίζεται με το πώς το σώμα σας αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα. Έτσι, αν καταπιάνεστε με μια έντονη δραστηριότητα προτού ξαπλώσετε, το σώμα και το μυαλό σας θα αργήσουν να χαλαρώσουν. Ξεκινήστε να προετοιμάζετε το σώμα σας για ύπνο μία ώρα προτού ξαπλώσετε, κάνοντας για παράδειγμα ένα χαλαρωτικό ντους ή πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

Αναζητήστε το φως

Ανοίξτε τα πατζούρια μόλις ξυπνήσετε, έτσι ώστε το βιολογικό σας ρολόι να καταλάβει ότι ξεκινάει η ημέρα. Το φως του ήλιου είναι διεγερτικό ακόμη κι αν ανοίξατε τα μάτια σας πριν από λίγο.

Καθιερώστε μια πρωινή τελετουργία που σας ευχαριστεί

Το αγαπημένο σας πρωινό σε συνδυασμό με μια κούπα ζεστό καφέ και μουσική από το ραδιόφωνο μπορούν να σας δώσουν ένα καλό κίνητρο να ξυπνήσετε και να ομορφύνουν την ημέρα σας. Έτσι, θα έχετε ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά τις υποχρεώσεις σας.

Έχεις βάλει στόχο να γίνεις πρωινός τύπος; 5 μυστικά για να το πετύχεις

Αλλάξτε ήχο ξυπνητηριού

Μπορεί να νομίζετε ότι επιλέγοντας έναν ενοχλητικό ήχο για το ξυπνητήρι σας θα ξυπνήσετε ευκολότερα, όμως στην πραγματικότητα το μόνο που καταφέρνετε είναι να ξεκινάτε την ημέρα σας με εκνευρισμό και ένταση. Αντίστοιχα, αν έχετε διαλέξει έναν ήρεμο, χαλαρωτικό ήχο για να σας ξυπνάει, είναι εξαιρετικά πιθανό να γυρίσετε απλώς πλευρό και να συνεχίσετε τον ύπνο σας. Επιλέξτε έναν ήχο που είναι έντονος, χωρίς να ταράζει το νευρικό σας σύστημα και μην ξεχνάτε να τον αλλάζετε πού και πού ώστε να μην τον συνηθίζετε.

Πηγή: vita.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share