Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Αυτό είναι σωστό: Να κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο!

Δεν είχαμε ιδέα!

28 Ιανουαρίου 2022 12:06
Αυτό είναι σωστό: Να κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε πότε θα πρέπει να κάνετε μπάνιο ώστε να μην έχετε θέματα με την υγεία σας; Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, πρέπει να γνωρίζετε! Με την ευκαιρία θυμηθείτε και τα 4 σημεία του σώματος που δεν πρέπει να αγγίζετε με γυμνά χέρια!

Το μπάνιο είναι μια ευχάριστη καθημερινή συνήθεια για πολλούς ανθρώπους, ενώ για άλλους είναι περισσότερο ένα «αναγκαίο κακό» και μια δυσάρεστη ρουτίνα (Αναρωτιόμαστε γιατί!).

Το ερώτημα του πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές, όπως και το ερώτημα του ποια είναι τελικά η ιδανική ώρα για ένα χαλαρό ντους!; Το πρωί για να ξεκινήσει καλά η μέρα ή το βράδυ για να κλείσει χαλαρωτικά;

σωστό μπάνιο

Ή και το πρωί και το βράδυ;

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε μπάνιο τελικά;

Δερματολόγοι και ερευνητές μας δίνουν την απάντηση, λέγοντας τα εξής: Αρχικά, το να κάνουμε μπάνιο κάθε μέρα και, πόσο μάλλον με καυτό νερό, προκειμένου να αντισταθμίσουμε το κρύο του χειμώνα, δεν είναι το ιδανικότερο όσον αφορά την επιδερμίδα μας.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δερματολόγους, το καλύτερο είναι να κάνουμε μπάνιο μέρα παρά μέρα, πράγμα που εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, και από εμάς τους ίδιους, οπότε δε χρειάζεται να το βλέπουμε τόσο αυστηρά. Για παράδειγμα, αν ιδρώνεις περισσότερο για λόγους ορμονικούς, σωματικής κούρασης, δουλειάς ή οτιδήποτε, τότε σαφώς και θα μπεις για ένα μπάνιο.

Τέλος, ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τη συχνότητα του μπάνιου αφορά τον τύπο του δέρματός σου. Αν δηλαδή το δέρμα σου είναι περισσότερο λιπαρό, τότε έχεις μεγαλύτερη ανάγκη το συχνό μπάνιο, ενώ αν το δέρμα σου είναι πιο ξηρό, τότε είναι καλό να χρησιμοποιείς ειδικό σφουγγάρι για το πλύσιμο και τα κατάλληλα προϊόντα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share