Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκασμένα χέρια; 4 + 1 τρόποι αντιμετώπισης

Αξίζει να τα εφαρμόσετε!

27 Ιανουαρίου 2022 18:04
Σκασμένα χέρια; 4 + 1 τρόποι αντιμετώπισης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο το συχνό πλύσιμο των χεριών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και λίγο το τσουχτερό κρύο του χειμώνα και τα χέρια μας καταλήγουν σκασμένα και με πληγές. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως θα αντιμετωπίσεις το μούδιασμα στα χέρια με τη βοήθεια ενός μπαχαρικού.

Πώς θα αποτρέψουμε να συμβαίνει αυτό στα χέρια μας; Υπάρχουν 5 τρόποι αντιμετώπισης που θα σε βοηθήσουν πολύ να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα των σκασμένων χεριών.

Φόρεσε γάντια στις δουλειές του σπιτιού

Προτίμησε να φοράς λαστιχένια γάντια για τις δουλειές, ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή τα χέρια σου με χημικές ουσίες. Οι τελευταίες αφυδατώνουν ακόμα περισσότερο τα χέρια, ενώ φορώντας τα γάντια θα μειώσεις και τον χρόνο που τα άκρα σου παραμένουν βρεγμένα.

Τακτική απολέπιση

Για να αποφύγεις την ξηρότητα, δημιούργησε μόνη σου απολεπιστικό χεριών με φυσικά συστατικά. Είναι ιδιαίτερα μαλακτικά και προστατεύουν τα χέρια από την ξηρότητα και τα σκασίματα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν και τα νεκρά κύτταρα κάνοντας ήπια απολέπιση, χαρίζοντας στο δέρμα ομοιόμορφο χρώμα και απαλότητα. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς καθημερινά.

Δύο απολεπιστικά χεριών με φυσικά υλικά:

Λοσιόν με λάδι ελιάς

Θα χρειαστείς:

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Χτύπησε καλά το λάδι με το χυμό λεμονιού, άφησε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά στα χέρια σου και μετά ξέπλυνε καλά.

Scrub χεριών με 3 φυσικά υλικά

Θα χρειαστείς:

  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Πώς θα το φτιάξεις:

  • Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Αποθήκευσε το scrub σε ένα βαζάκι ώστε να το χρησιμοποιήσεις και άλλες φορές.
  • Άπλωσε μια μικρή ποσότητα στο πάνω μέρος του χεριού και τρίψε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις. Ξέβγαλε το scrub και άπλωσε κρέμα χεριών.

Σκασμένα χέρια; 4 + 1 τρόποι αντιμετώπισης

Ενυδάτωση μετά το πλύσιμο

Το ζεστό νερό και το σαπούνι είναι οι κυριότερες αιτίες που δημιουργούν ξηρότητα στα χέρια. Βεβαιώσου πως χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών σου.

Προτίμησε λιπαρά σαπούνια

Απόφυγε, την περίοδο αυτή που πλένεις συνέχεια τα χέρια σου, τις μπάρες σαπουνιών. Τα συστατικά που συγκρατούν μια ράβδο σαπουνιού φυσικά έχουν υψηλό pH, πράγμα που θα προκαλέσει περιττή ξηρότητα. Αντ 'αυτού, επίλεξε υγρά σαπούνια, δεδομένου ότι είναι γενικά λιγότερο ξηρά για το δέρμα, ενώ προτίμησε εκείνα που αναγράφουν ότι περιέχουν λιπαρές ουσίες, όπως γλυκερίνη, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, λανολίνη, παραφίνη, ειδικά γαλακτώματα κ.ά.

Ενυδάτωση και το βράδυ

Μία από τις καλύτερες θεραπείες για τα ξηρά χέρια είναι η βαζελίνη. Άπλωσε βαζελίνη πριν τον ύπνο και φόρεσε βαμβακερά γάντια ή κάλτσες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο εγκλωβισμός της ενυδατικής κρέμας θα βοηθήσει να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα και θα ξυπνήσεις με τέλεια, απαλά χέρια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share