Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Τέρμα τα ψέμματα! Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα αλκοόλ που πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα για να είμαστε υγιείς;

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς αποκαλύπτει

23 Ιανουαρίου 2022 14:20
Τέρμα τα ψέμματα! Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα αλκοόλ που πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα για να είμαστε υγιείς;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόκειται για μια είδηση που μάλλον θα απογοητεύσει όλους όσοι συνηθίζουν να πίνουν ένα ποτηράκι κρασί στο τέλος της μέρας, μιας και σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς (WFH) αναφέρει ότι καμία ποσότητα αλκοόλ δεν κάνει καλό στον πιο σημαντικό μυ του σώματός μας.

«Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ασφαλής σύνδεση μεταξύ της ήπιας κατανάλωσης αλκοόλ και του μικρότερου κινδύνου καρδιακής νόσου» καταλήγει η WFS στον ιστότοπό της.

Οι σημειώσεις της ομοσπονδίας αναφέρουν ότι όποιες μελέτες δείχνουν μια σύνδεση ανάμεσα στο αλκοόλ και την υγείας της καρδιάς «βασίζονται καθαρά σε έρευνες παρατήρησης».

«Στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς αποφασίσαμε ότι είναι σημαντικό να μιλήσουμε για το αλκοόλ και τις βλάβες στην υγεία, καθώς και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, γιατί υπάρχει η εντύπωση στον γενικό πληθυσμό, ακόμα και σε επαγγελματίες υγείας, ότι κάνει καλό στην καρδιά» εξήγησε η Μπεατρίς Σαμπάν, επικεφαλής της επιτροπής που ετοίμασε την αναφορά.

καρδιά

«Δεν κάνει καλό και τα στοιχεία δείχνουν ότι καμία ποσότητα αλκοόλ δεν είναι ασφαλής για την υγεία» ανέφερε η ειδικός.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το 2019, πάνω από 2,4 εκατ. άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του αλκοόλ στον κόσμο, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 4,3% του συνόλου των θανάτων παγκοσμίως και το 12,6% των θανάτων των αντρών, μεταξύ 15 και 49 ετών.

Μάλιστα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς καλεί σε επείγουσες και αποφασιστικές δράσεις στην αναφορά της, λόγω της πρωτοφανούς αύξησης στους θανάτους και τις αναπηρίες που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημα: «πόσο αλκοόλ πρέπει να πίνουμε καθημερινά για να είμαστε υγιείς» είναι καθόλου αλκοόλ, ούτε ένα ποτηράκι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share