Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζετε φρούτα στο γιαούρτι σας; Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την υγεία σας

Μεγάλη προσοχή

21 Ιανουαρίου 2022 17:46
Βάζετε φρούτα στο γιαούρτι σας; Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την υγεία σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εφόσον συνηθίζετε να προσθέτετε φρούτα μέσα στο γιαούρτι για το πρωινό σας, αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει την πέψη σας και θα βλάψει την εντερική χλωρίδα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την προσθήκη ανανά στο γιαούρτι, ο οποίος ενισχύει τα ενεργά συστατικά που προκαλούν δηλητηρίαση. Επίσης, κάθε χρόνο η οργάνωση Environmental Working Group καταρτίζει τη λίστα Dirty Dozen, με τα πιο μολυσμένα τρόφιμα της κάθε χρονιάς, καθώς και τα πιο καθαρά φρούτα και λαχανικά από φυτοφάρμακα.

Ο καρκίνος «φοβάται» αυτή την τροφή - Είναι πάμφθηνη, κάνει «θαύματα» και εμείς την αγνοούμε (Video)

Ο καρκίνος «φοβάται» μία συγκεκριμένη τροφή, η οποία είναι πάμφθηνη, κάνει «θαύματα» και οι περισσότεροι την αγνοούμε και δεν την βάζουμε στη διατροφή μας. Αντίθετα, υπάρχει ένα άλλο τρόφιμο που κάνει τον καρκίνο πολύ πιο επικίνδυνο, για αυτό πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη και μεγάλη προσοχή στην κατανάλωσή του.

Το μπρόκολο είναι ο εχθρός τους ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και κατ΄ επέκταση βοηθά στην καταπολέμηση του έλκους και του καρκίνου του στομάχου.Μελέτη που έγινε συνεργατικά από Αμερικανούς και Γάλλους ερευνητές, σε εργαστηριακό επίπεδο, διαπίστωσε ότι το μπρόκολο περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, η οποία σκοτώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως και τα βακτηρίδια τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά ή βρίσκονται έξω από τα κύτταρα όσο και αυτά που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα.

Επιπλέον έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εναντίον του καρκίνου του στομάχου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ποσότητες της σουλφοραφάνης που εμπεριέχονται στο μπρόκολο είναι αρκετές ώστε να επιτευχθεί ένα ευεργετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, κάποιες από τις ποικιλίες μπρόκολων όπως και οι βλαστοί του φυτού είναι πλουσιότεροι σε σουλφοραφάνη.

Τα στοιχεία αυτά είναι σίγουρα ελπιδοφόρα καθώς η διατροφή σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και καταπολέμηση του πεπτικού έλκους αλλά και του στομαχικού καρκίνου. Όπως λένε οι επιστήμονες, οι μολύνσεις με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι τόσο συχνές στο στομάχι, που στις αναπτυσσόμενες χώρες το ποσοστό ανέρχεται στο 90%.

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού θεωρείται η κυριότερη αιτία πρόκλησης έλκους αλλά και καρκίνου του στομάχου. Η καταπολέμηση γίνεται με αντιβιοτικά και μάλιστα ισχυρά, όμως ακόμα και από αυτά στο 20% των ασθενών παρατηρείται ανθεκτικότητα των μικροοργανισμών και μη αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share