Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Τρώτε κρέας με τυρί; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

21 Ιανουαρίου 2022 16:33
Τρώτε κρέας με τυρί; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρέας είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από τον περισσότερο κόσμο. Είναι πηγή πρωτεΐνης και διαφόρων θρεπτικών συστατικών γεγονός που δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Η κατανάλωσή του όμως θέλει μέτρο και φυσικά προσοχή κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα κάνουμε. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που κάνουμε είναι κατά το μαρινάρισμα, δείτε εδώ ποιο είναι.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε είναι ο συνδυασμός τους κρέατος με το τυρί. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας;

κρέας με τυρί

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, κρέας σε fondue τυριού, ομελέτα με κρέας και τυριά. Μπορεί να ακούγονται όλα τόσο νόστιμα και λαχταριστά όμως δεν σας συνιστούμε να τα φάτε. Ο λόγος; Όλα αυτά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι πολύ δυσκολοχώνευτα.

Το κόλπο για να ξεπαγώσετε το κρέας σας σε χρόνο μηδέν

Όλοι μας έχουμε αποθηκευμένο κρέας στην κατάψυξη μας μιας και κανείς μας δεν συνηθίζει να επισκέπτεται το κρεοπωλείο για μικρές ποσότητες κρέατος ανάλογα με το τι θέλει να μαγειρέψει. Τι γίνεται όμως με την απόψυξη; Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε να το βγάλουμε από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ με αποτέλεσμα να κάνουμε το μοιραίο λάθος να το μαγειρεύουμε απευθείας παγωμένο (δείτε εδώ γιατί κάτι τέτοιο είναι λάθος). Οι μεγαλύτεροι σεφ όμως επειδή ξέρουν τις "αδυναμίες" και τα λάθη που μπορεί να κάνουμε στις πρώτες ύλες μας παρουσιάζουν το κορυφαίο κόλπο για να ξεπαγώσουμε το κρέας μας σε χρόνο... μηδέν!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό και μερικά διάφανα σακουλάκια που κλείνουν.

Πρώτα ζεσταίνετε το νερό μέχρι να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου (140 Φαρενάιτ όπως βλέπετε στο βίντεο). Προσοχή! Μην βάλετε απευθείας ζεστό νερό από τη βρύση. Αφού ζεσταθεί το νερό, σβήνετε το μάτι και τοποθετείτε τα κλειστά σακουλάκια μέσα στην κατσαρόλα.

Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα ξεπαγώσει γρήγορα χωρίς να εξαπλωθούν μικροοργανισμοί. Το κρέας θα έχει ξεπαγώσει το πολύ σε 15 λεπτά. Μην αφήσετε το κρέας μέσα στο νερό για περισσότερο από 45 λεπτά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share